Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
BANDIĆGRAD
Protestno druženje srijedom oko Meštrovićevog paviljona: Zagreb nije ravna ploča!

Protestno druženje srijedom oko Meštrovićevog paviljona:
Zagreb nije ravna ploča!

Prosvjedi ili protestna druženja srijedom uokolo počupanog, raskopanog i djelomično razvaljenog Meštrovićevog paviljona na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu se nastavljaju i danas. Jer je srijeda. Ovaj put imaju radni naslov Zagreb nije ravna ploča!. Inicijativa Vratite magnoliju, a koja okuplja niz građanskih udruga, žilava je u otporu potezima zagrebačke vlasti na čelu s faraonom Milanom B., pa se svake srijede svira, čita i diskutira oko okrugle zgrade.  No unatoč prosvjednim glazbenim srijedama vlasti bezbrižno nastavljaju sa svojim djelovanjem, s novim potezima koje iznova zgražaju dio javnosti.

Mnogi građani Zagreba, koji su glasanjem ili ne glasanjem na izborima pokrovitelji  desetljetne vladavine M. Bandića i vezanih poslovno-političkih struktura tim  gradom i dalje, čini se, nemaju potrebu sudjelovati u odlučivanju o vlastitom gradu. Šute brojni plašljivi intelektualci i tzv. strukovne udruge, najčešće jer ih vlastodršci drže u šaci donacijama šake kuna iz ZG-proračuna. Šutjeli bi vjerojatno i kad bi vlastodržac prekosutra proglasio Zagreb ravnom pločom, tramvajsku kartu poskupio na 200 kuna, sat parkiranja na tisuću,  srušio Jelačić plac i sagradio Šoping centar Ban, te Medvednicu prodao Arapima, a Maksimir Rusima.

Dosta? (foto Facebook)

-Prije točno dva mjeseca iščupana je magnolija na Trgu žrtava fašizma. Dođite i pogledajte kako danas izgleda opustošeni okoliš Meštrovićevog paviljona. Paviljon se i dalje „obnavlja“ mimo procedure, propisa, javne i stručne rasprave i bez valjanih dozvola. Iako je devastacija trga sada nepovratna, možemo i moramo spasiti Krešimirac i drvored u ulici Franje Račkog, koji su također dio tzv. Pješačkog centra izvrsnosti i koje vjerojatno čeka slična sudbina kao i Trg žrtava fašizma. U četvrtak će zasjedati gradska skupština. Ima li skupština volje i snage donijeti odluku koju gradonačelnik Bandić MORA provesti i zaustaviti ovaj suludi projekt? Ovaj put s nama su Zvonka Obajdin i Svemir. Dođite u srijedu, pogledat ćemo ponovo dijelove projekta koje nam je nakon tjedana pritiska Grad ipak predočio i potpisivati dopis zastupnicima u skupštini – pozivaju iz inicijative Vratite magnoliju.

Djeca su dobrodošla, vele u Facebook pozivu.

I neka su, jer, kako se čini, vjerojatno će tek današnja djeca možda nešto promjeniti nabolje u Bandićgradu, Hrvatskoj i šire.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI