Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
KULTURA
Kino Tesla je otišlo na otpad (foto TRIS/G. Šimac)

Heureka:
Na ruševinama razvaljenog kina Tesla – parkiralište

Kino Tesla je otišlo na otpad (foto TRIS/G. Šimac)

 Heureka. Šibenske gradske vlasti domislile se što učiniti s žalobnom ruševinom razvaljenog kina Tesla u središtu grada. Tamo će biti – parkiralište. I to s petnaest parkirnih mjesta. Ingeniozno: tako su usput pomogli i razvoju poduzetništva, jer će plaćati najam toga prostora poduzeću Sunčani sat d.o.o., odnosno vlasniku istoga Josipu Stojanoviću Jollyju. Tako aktualni vlasnik hotela i robnih kuća te trgovac mercedesima koji je na zagonetan način došao u posjed drevne kino dvorane neće biti na gubitku, a sravnjeno kino Tesla mu neće biti ‘mrtvi kapital’. Barem dok tamo ne uziđa dičnu staklenu četverokatnicu s podrumom i garažom.

-Gradski parking d.o.o. kao poduzeće u 100%-tnom vlasništvu Grada Šibenika, a koje se bavi upravljanjem prometom u mirovanju, sklopilo je s tvrtkom Sunčani sat d.o.o. ugovor o zakupu neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu parkirališta, na križanju Ulice Vladimira Nazora i Ulice fra Stjepana Zlatovića. Ugovor je sklopljen prvenstveno s namjerom rješavanja problema parkiranja stanara u staroj gradskoj jezgri, a bit će kapaciteta od cca 15- ak parkirnih mjesta. Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme, s tim da ugovorni odnos počinje teći od 1.lipnja 2018., a traje do 30.rujna 2018. Parkiralište će biti raspoređeno u tzv. 0 zonu te će samim time biti omogućeno korištenje povlaštene parkirne karte i na predmetnom parkiralištu – javljaju iz Gradskog parkinga, poduzeća za crtanje crta po asfaltu i postavljanje rampi, te naplatu parkiranja.

Koliko će protom plaćati poduzeću Sunčani sat d.o.o. odnosno J.S. Jollyju zasad nije javno objavljeno.

Uređenje parkirališta na prostoru bivšeg kina je, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, zaintrigriralo Šibenčane. Neki hvale parkiralište jer će se moći parkirati, no više je onih koji se gnušaju ili čak predlažu i rušenje kazališta ili zgrade Šibensko-kninske županije, a kako bi se tamo također uredilo višeetažna parirališta.

Ako to koga zanima, nešto više o slučaju kina Tesla neka dozna na Trisu u tekstovima Kino Tesla: Dokumentarni film katastrofe Jollywood: Kino Tesla odveženo na otpad.

Kino je otišlo na otpad (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI