Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Roko Antić, “moj obračun s Andrejom Plenkovićem”: Danas si čekirao svoju vinjetu za “highway to hell”

Roko Antić, “moj obračun s Andrejom Plenkovićem”:
Danas si čekirao svoju vinjetu za “highway to hell”

Donedavni šef kistanjskog HDZ-a Roko Antić, koji je upravo zbog neslaganja s Vladinom najavom ratifikacije Konvencije o sprječavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, podnio nedavno neopozivu ostavku na sve svoje stranačke dužnosti i od šefa ŽO HDZ-a zatražio brisanje iz članstva stranke, žestoko se obrušio na Andreja Plenkovića nakon današnjeg izglasavanja ratifikacije Konvencije u Saboru. Kako prenosi lokalni kninski portal Feral news, pod nadnaslovom “Razotkrivanje političkih hipijevaca: Make love, not war- vodite ljubav, a ne rat”, Antić se iznimno strasno i nadahnuto obračunao sa svojim donedavnim stranačkim šefom…

-Grijeh je uvijek postojao, ali javno slavljenje grijeha, propagiranje rodne ideologije, pisano utvrđivanje grijeha u zakonima – to se pojavljuje samo u stadiju propadanja jednoga društva- počinje svoj obimni traktak ogorčeni i razočarani Antić.

Bog i Sotona

– Glavno bojno polje ove feminističko-komunističke seksualne revolucije- nastavlja u istom tonu- jest spolnost. Vjerojatno će se pokazati da je seksualna revolucija najveća rušilačka revolucija u povijesti, daleko više nego bilo koja politička ili vojna revolucija, jer ne dodiruje samo život, nego istinske izvore života – a to je Bog Stvoritelj i cilj je zbacivanje Boga s prijestolja i na njegovo mjesto instalirati Sotonu.
Autorima ove konvencije je vrlo dobro poznato da je ovo u njihovim glavama nastalo u određenom povijesnom kontekstu, a kojima je prethodila trauma neuspjelih ideologija, nacional-socijalizma i komunizma.
Danas je naša Hrvatska to ozakonila i političke elite su se time potpuno ogolile.
Sramite se jadnici, posebno ovdje mislim na sve HDZ-ove jadnike koji su se prodali za 30 srebrnika. Čudo vas ima, ne mogu vas sve nabrojati. Pohvaliti ću one koji su bili protiv jedino ako muški idu srušiti ovu sramotu od Vlade. Nakon ovoga nema nazad- ocjenjuje nepomirljivo i žestoko nastavlja:
-Plenkoviću farizejčino, kako si silno pametan, reći ću ti to rječnikom koji razumiješ:
Danas si čekirao svoju vinjetu za “highway to hell” (autocestu za pakao), i možeš “Za Križen” na svome otoku ići do besvijesti, upravo si promovirao sve ono zbog čega je Isus i podnio grozotu križa.
Kakvog li “herojskog licemjerstva”! Točno je mjesec danas prošlo (13.03.2018.) kada sam podnio ostavku. Znao sam kako stranka funkcionira iznutra, zato sam i donio takvu odluku u prvom koraku.
Kažete da ćete doći u Kistanje i konsolidirati HDZ. Zašto vas mjesec dana nije bilo?
Gdje je zapelo? Da sam čist od svih pohlepa i povlastica koje politika nosi, to vi dobro znate.
Ako imate nešto kompromitirajuće, dajte, nek’ se narod zabavlja, možda zaboravi na ovu sramotu kojoj ste dali svoj doprinos. Koga ste mi to od bližnjih zaposlili, gdje ste me to kadrovirali, u koje upravno vijeće imenovali, u kojoj sam aferi sudjelovao…

Oportunizam

Dođite sada, županijski stranački prvaci, ako imate zrnce obraza, u Kistanje pa pokušajte konsolidirati HDZ. Kako sam neopisivo sretan da sam raskrstio s vama. Da vam nije stalo do naše zajednice, toliko se puta do sad to moglo vidjeti. U suprotnom došli biste vi.
Uvijek sam se nadao da će doći vrijeme kada će nepravde prestati. Davali smo vam potporu, a vi ste s nama ispod stola trgovali.
(M.Rašković, M.Pupovac, SDSS) Jednom ste nam čak i pokušali zabraniti da ne izađemo na drugi krug lokalnih izbora, kako zbog Kistanja ne biste izgubili županiju.
Bila je to 2009. (Ante Kulušić) Ja sam uvijek komentirao ono što ste vi srcem osjećali ali se bojali iznositi. To se zove oportunizam.
Zato se meni prijetilo smrću, a ne vama. Meni je policija čuvala kuću, a ne vama. Ja sam sebe i obitelj izvrgnuo pogibelji, a ne Vi.
Pojava Tomislava Karamarka 2012.mi je dala zrnce nade da će te i vi promijeniti svoj odnos prema nama, ali je to samo bio kratkotrajni bljesak. Karamarko je znao tko su Janjevci i vidjeli ste koliko nas je cijenio. OLUJA potcjenjivačkog odnosa se nastavila i kada smo mi iz Kistanja, po vama tako nebitan odbor, presudno utjecali na unutarstranačkim izborima u svibnju 2016.godine.

Mediokriteti ( ? )

Možete li mi oduzeti politički legitimitet koji sam tada ostvario? Svjesno sam ga sam odbacio, ne treba mi. Bio sam drugi po osvojenim glasovima (209) od 153 kandidata za županijski odbor, a biralo se 47 članova – i nisam bio ni na čijem šalabahteru.
Povjerenje kolega sam na skupštini zadobio kroz rasprave s vama dugi niz godina, gdje sam se borio za adekvatan tretman svoje zajednice.
Da, rasprave, jer nikada redovno niti zasluženo nismo ništa od vas dobili za ono što smo kroz postignute rezultate ostvarili.
Kroz raspravu oko ove konvencije ste samo potvrdili da mi zapravo nismo nikada niti dijelili isti svjetonazor. Nije demokršćanstvo slikati se i večerati u oskvrnutoj Crkvi u Irskoj koja je pretvorena u restoran, niti reći da je HDZ “put istine i život”. (u Kninu 2010.)
Ali eto, jedan koji će se u ovome prepoznati je i to čak bio u stanju učiniti i izreći.
Ne bi vas želio uvrijediti, osjećam zapravo jednu vrstu odbojnosti prema vama, to nije sramota, ovako javno to izreći- piše gnjevni Antić ne libeći se ni uvreda:
-Vi ste zapravo potpuni mediokriteti!

Kazna

Ne bi želio da ovo ispadne licemjerno od mene, ali želim se ispričati svojoj zajednici od koje sam tražio da vam godinama daju potporu. I sam zaslužujem kritike i napade.
Politiku HDZ-a zastupao sam na svoj način, uvijek iskreno, osjećajući glas svoje zajednice i uvijek mi je i ispred svega bio njihov interes. Politiku sam doživljavao strastveno, i vodio se više srcem, manje razumom. Da srce nije važno, već razum, potvrđuju izjave vodećih ljudi države da se politika vodi razumom a ne srcem.
Krasne nam primjere dajete!
Da vam napišem što osjećam, mogao bi, sasvim sigurno roman napisati, dugo se znamo.
Jedan vrlo mali broj prijatelja koje sam u HDZ-u stekao, ostat će zauvijek moji prijatelji.
Vi koji ste podigli ruku i podržavali sve ovo, iako ste srcem bili protiv, želim da svaki dan sanjate onaj čin Generala Slobodana Praljka, jer i ja s “gnušanjem odbijam biti s vama”!
Na kraju, poručuje: – Uvijek sam govorio da je svako čudo za tri dana. Ovo danas je VAŠA TRAJNA SRAMOTA!!! Ja sam pak ponosan na naš zajednički otpor Istanbulskoj konvenciji. Svi mi Hrvati iz Janjeva gdje god bili, dišemo kao jedan kad su hrvatske i katoličke vrijednosti u pitanju. To smo potvrdili i u Zagrebu i jučer u Splitu. Zahvaljujem svima. Upoznao sam divne ljude ovih mjesec dana koje nisam poznavao. Sretan sam zbog toga i onoga našeg zajedništva jučer i u Kistanju i u Splitu. Mislim da sa sigurnošću mogu reći, nepovratno ste izgubili povjerenje (HDZ) svih nas Janjevaca, u domovini i izvan nje.
Kažu da misao prethodi djelu kao munja gromu. Slušajući poticaje srca morao sam ovo napisati!
ZA HRVATSKU – NEMA PREDAJE
NEKA VAM BOG OPROSTI, NAROD ĆE VAS SIGURNO KAZNITI NA PRVIM NAREDNIM IZBORIMA.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI