Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
KULTURA
Periplus: Edukativna igra Muzeja grada Šibenika o povijesti plovidbe

Periplus:
Edukativna igra Muzeja grada Šibenika o povijesti plovidbe

Muzej grada Šibenika predstavio je edukativnu igru o povijesti plovidbe: Periplus. Naziv igre potječe od grčke riječi za oplovljavanje, a pojednostavljeno, periplus je svojevrsni dnevnik plovidbe.

Periplus: Zaplovi u prošlost, poučna je društvena igra za djecu i mlade, osmišljena u sklopu edukativne djelatnosti Muzeja grada Šibenika. Kroz igru sudionici se upoznaju s poviješću plovidbe, starim i novim brodovima, pomorskim bitkama, podmorskim arheološkim nalazištima i raznim drugim temama vezanim uz pomorstvo. Prvi su je danas zaigrali učenici O.Š. Jurja Dalmatinca, koji su podijeljeni u timove provjerili svoje znanje o brodovima i pomorskoj povijesti Šibenika.
Autorica igre je Ivana Vučinović, voditeljica muzejskih radionica. Autori tekstova uz igru su kustosi Muzeja: Emil Podrug, Ana Krnčević Rak, Jelena Jović i Bruno Brakus. Autorica ilustracija je Duška Radečić Petrić, a grafičko oblikovanje potpisuje šibenski 2FG Studio.
– Ova igra kroz zabavu uči djecu o povijesti brodova i pomorskim bitkama. Ja vjerujem da se svako dijete u Šibeniku slikalo na topovima pred Muzejom ali ne znaju njihovu tajnu. Kroz ovu igru će saznati i tajnu tih topova i tajnu najstarijeg zvona u Hrvatskoj koje se čuva u našem Muzeju. Igra nije namijenjena samo djeci mogu je igrati i odrasli pa pozivam sve koji žele naučiti nešto o povijesti naše županije i pomorskim bitkama da zaigraju Periplus do 18. svibnja u sklopu muzejske edukativne akcije, no igra će biti dostupna i nakon toga, kazala je Vučenović te dodala kako je ideja da Periplus zaživi i u manjoj verziji te da se nađe u ponudi muzejske suvenirnice.

Ivana Vučinović i učenici O.Š. Tin Ujević/Foto:TRIS

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI