Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Neće Thompson u Kostrenu, nije nikada!

Neće Thompson u Kostrenu, nije nikada!

Neće Thompson u Kostrenu, nije nikada! Sustigla ga , kako piše Novi list, nova zabrana održavanja koncerta koji je najavljen, čak i jumbo plakatima, za 28.travnja. Već je bilo ugovoreno i korištenje sportske dvorane u Kostreni, potpisan ugovor s Thompsonovim menadžerom, i činilo se izvjesnim gostovanje Marka Perkovića u Kostreni, povodom memorijalnog malonogometnog turnira za Ivicu Opačka Paju.

Bila je to želja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ali nakon konzultacija s načelnikom općine Draženom Vranićem, zaključeno je kako je Thomsponov koncert u tom terminu neprikladan jer bi ga tkogod mogao dovesti u vezu s proslavom 25-te obljetnice Općine. I navodno je načelnik Vranić predložio odgodu do daljnjega. A kako je Općina vlasnik Komunalnog društva Kostrena koje upravlja sportskom dvoranom, direktor KD-a, slučajno šef HDZ-a Kostrene, Tomislav Matić, nije imao druge do li otkazati koncert.
Ispostavlja se da je predsjednik kostrenske UDVDR-a Franjo Božinović samoinicijativno ugovorio koncert, a da se o tome nije konzultirao ni s Općinom niti s njezinim načelnikom, štoviše, da nije pribavljena ni suglasnost MUP-a. Načelnik Kostrene, kako navodi Novi list, prije plakatiranja Rijeke i Kostrene nesuđenim Thompsonovim koncertom, sastao se s čelnikom udruge dragovoljaca i veterana Kosterene, Božinovićem, i zajedno su odlučili da od Perkovićevog gostovanja nema ništa.
Ne radi se, navodno, o zabrani, nego o neprimjerenom postupanju u organiziranju događaja, jer, Vranić dolazi iz liberalne opcije, NL “Bolja Kostrena”, ma što to značilo… Jer, neovisno o “proceduralnim propustima”, kostrenski načelnik ne krije da Kostrena nije sredina u kojoj su dobrdošle manifestacije koje pridonose podjelama i političkim polarizacijama, koje za jedne imaju pozitivan a za druge negativan predznak. Prema tome, Thomspon, nakon zabrana u Istri ( Pula), u Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji, Švicarskoj… neće ni u Kostrenu, nije nikada!
Na službenoj stranici Marka Perkovića Thompsona je o spornom događaju objavljeno:
– Dragi prijatelji, za sada možemo samo reći kako je istina da je Thompsonov menadžer dobio dopis o raskidu ugovora za dvoranu u Kostreni jer načelnik Općine Kostrena g. Dražen Vranić ne dozvoljava nastupe onima koji nisu njegovi politički istomišljenici. O svemu više izvijestit ćemo Vas u tijeku dana.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI