Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
IZDVOJENO
Nacionalnom parku “Krka” dodijeljena bespovratna sredstva za izgradnju Posjetiteljskog centra na Lozovcu

Nacionalnom parku “Krka” dodijeljena bespovratna sredstva za izgradnju Posjetiteljskog centra na Lozovcu

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Nacionalni park “Krka” dobio je  bespovratnih 71,7 milijuna kuna.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt uređenja najfrekventnijeg ulaza u Nacionalni park “Krka” danas su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.
Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 106 milijuna kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj (EFRD) sufinancira 85 %,  odnosno 71,7 milijuna kuna u obliku bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.
Cilj projekta uređenja Centra za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka “Krka” – Lozovac je, izgradnjom infrastrukture za prijam i upravljanje i edukacijom posjetitelja, povećati vidljivost NP “Krka” kao turističke atrakcije, jačati obrazovne kapacitete za interaktivnu edukaciju i informiranje posjetitelja, postići kvalitetniji prostorni i vremenski raspored posjetitelja, te osigurati društveni, gospodarski i ekološki boljitak.
Izgradnja i stavljanje u funkciju kompleksa ulaza Lozovac uključuje izgradnju i opremanje zgrade Posjetiteljskog centra te izgradnju i uređenje prometnica, parkirališta i pješačke površine. Trenutno je u tijeku izrada izvedbenog projekta, nakon koje se pokreće postupak odabira izvođača radova, a sam početak radova se očekuje do kraja godine.
Tags:

VEZANE VIJESTI