Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
BANDIĆGRAD
Tužna arhiva: 'Majstor' vadi magnoliju

Iščupana magnolija:
‘Iskažite nezadovoljstvo protiv divljačkog uništavanja našeg Zagreba!’

Tužna arhiva: 'Majstor' vadi magnoliju

Zbog radova na tzv. uređenju Trga žrtava fašizma uokolo Meštrovićevog paviljona kojeg u Zagrebu najčešće nazivaju ‘džamija’, danas su išćupana neka stabla. To je izazvalo revolt, bijes, zaprepaštenje, ljutnju, jad i druge negativne emocije kod brojnih Zagrepčana, koji zbog toga tijekom dana uglavnom negoduju putem Facebooka i drugih društvenih mreža. Dok su se po fejsu  lijepili smajlići, bjesnići i plačkići, dotle je bagerist čupao magnoliju iz korijena, te ju je utovario u kamion. Neki su usput i posumnjali kako će sad biti presađena u dvorište nekog ZG-dužnosnika, pa će tamo nastaviti cvjetati. Na iskazivanje nezadovoljstva Zagrepčanke i Zagrepčane pozvala je Zelena akcija:

– Zgroženi smo što se uništava jedna od ljepših oaza zelenila Zagreba na Trgu žrtava fašizma! Pod izlikom „uređenja“, potpuno će se devastirati jedan od najljepših gradskih trgova. Građani i građanke Zagreba, pozivamo vas da iskažete svoje nezadovoljstvo protiv divljačkog uništavanja našeg Zagreba! Izrazite što osjećate na transparentu, komadu papira ili platnu i objesite, zalijepite ili zaklamajte na ogradi gradilišta. Danas je iščupano stablo stare magnolije, a projekt predviđa uklanjanje svih stabala oko Meštrovićevog paviljona (popularno zvane „džamija“). Nemojmo to dopustiti! – apeliraju u Zelenoj akciji.

– I to će ih zaustaviti? Pravi prosvjed bi bio da se ljudi postave uz stabla i ne miču! Zgrožena i ojađena sam! – neki su od komentara.

No čini se kako je, barem za magnoliju, sada već kasno, a Milan Bandić i njegova uprava, naviknuti na mlake ili nikakve reakcije građanstva na brojne njegove nepotrebne i štetne poteze, i dalje nastavljaju sa svojim standardnim ‘delanjem’.

U ovom slučaju je prva žrtva ‘uređenja’ koja je pala na Trgu žrtava fašizma jedna magnolija.

Zato će tamo sada biti postavljena nova rasvjeta, pojašnjava se.

‘Majstor’ vadi magnoliju

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI