Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Ignoriranje javnosti se nastavlja: Vlada RH ne objavljuje na vrijeme materijale za sjednice

Ignoriranje javnosti se nastavlja:
Vlada RH ne objavljuje na vrijeme materijale za sjednice

Zbog čega ministar zaštite okoliša i okoliša u tajnim okolnostima sklapa ugovore i dijeli punomoći i s kim i kome, javnosti nije jasno. A trebalo bi. 

Aktualna Vlada Republike Hrvatske, po svojoj uvriježenoj praksi, nastavlja ignorirati hrvatsku javnost. Naime, upravo je u tijeku 84. sjednica A. Plenkovića i ostalih, no na službenim stranicama Vlade RH još uvijek nema popratne dokumentacije koja obrazlaže 23 točke dnevnog reda na otvorenom i još 9 na tzv. zatvorenom dijelu sjednice. Unatoč višekratnim upozorenjima, ta praksa vladajuće skupine se i dalje nastavlja, po obrascu ‘javnost nema pravo znati‘.

Iako je svima odavno jasno kako su sjednice Vlade samo predstava na kojoj ministri nakon šturih obrazloženja samo automatski dižu ruke prilikom glasovanja, opet nije jasno zašto se na vrijeme javnosti ne predoče makar tzv. materijali uza sjednicu. 

Primjerice, na dnevnom redu zatvorenog dijela sjednice  su i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti ministru zaštite okoliša i energetike za sklapanje Dodatka Ugovora o zastupanju, te Prijedlog odluke o davanju suglasnosti ministru zaštite okoliša i energetike za davanje punomoći, oba uz oznaku’ povjerljivo’. 

Zbog čega ministar zaštite okoliša i okoliša u tajnim okolnostima sklapa ugovore i dijeli punomoći i s kim i kome, javnosti nije jasno. A trebalo bi.

U svakom slučaju dok zaključujemo ovaj tekst, na stranicama Vlade RH počeli su ‘curiti’ materijali za sjednicu, debelo nakon njena početka.

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI