Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
OKOLIŠ - NEMA OKOLIŠANJA! / UKRATKO
Foto:PP Vransko jezero

Volonterski program u PP Vransko jezero:
Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije

Foto:PP Vransko jezero

Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije, naučite tradicionalno znanje i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika.

Ukoliko ste spremni svoje vrijeme uložiti u savladavanje vještine tradicijske gradnje te strpljivo i predano slagati kamen, prijavite se za volonterski program Suhozidar/ka u Parku prirode Vransko jezero.
Volonterski program će se održati od 16. – 22. travnja 2018. na prostoru Modrava, nekada najvećeg maslinika istočne jadranske obale, u okolici lučice Prosika. Volonteri će raditi na obnovi pješačkih puteva omeđenih suhozidima. Prijave su moguće najkasnije do 20. 3. 2018. ispunjavanjem formulara na ovoj POVEZNICI.

Foto: PP Vransko jezero

Što radi Suhozidar/ka: obnavlja suhozide – građevine od prirodnog kamena koje se izrađuju bez korištenja morta ili veziva, krči i čisti vegetaciju koja je obrasla suhozide, istražuje i georeferencira postojeće suhozidne strukture (bilježi koordinate i fotografira suhozide), informira javnost (posjetitelje Parka) o aktivnostima obnove te doprinosi očuvanju kulturne baštine Parka.
Zašto volontirati u Parku prirode Vransko jezero: kroz volontiranje ćete ovladati tradicijskim znanjem gradnje, upoznati ćete mediteransku močvaru i njenu bioraznolikost, osnažiti ćete tijelo i duh kroz aktivni rad u prirodi, doprinijet ćete lokalnoj održivosti te jačanju lokalne zajednice, uvjerit ćete se u moć timskog rada i steći ćete samopouzdanje u vlastite mogućnosti.
Prijave za ovaj program u 2018. godini su otvorene do 20. 3. 2018. Prijavite se možete ispunjavanjem formulara. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija obratite se na telefon 023/383-181 ili email strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI