Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
POLITIKA
Traži se izvanredni povjerenik za Agrokor: Vrdoljak(ov)a Supermena umjesto Ramljaka!

Traži se izvanredni povjerenik za Agrokor:
Vrdoljak(ov)a Supermena umjesto Ramljaka!

Ivan Vrdoljak (Foto: Nedjeljom u 2/Facebook)

Zašto se Andrej Plenković toliko muči oko imena novog izvanrednog povjerenika za Agrokor? Zar u međuvremenu nije pridobio genijalca bez mane, Ivana Vrdoljaka, koji mu je još u „predbračnoj fazi“, dok se ljubav krila fingiranim oponiranjem „proscu“, nudio Supermena za izvanrednog povjerenika. I bio simpatičan, ljubazan, drag i mio, sve , valjda, ne bi li premijer njegovu „supermensku“ akviziciju lakše prihvatio. Zašto jednostavno Plenković , kad je već Ramljak doveo „cara do duvara“, ne uzme Vrdoljakovog Supermena? Ili, možda, Vrdoljaka samog…?

Prije gotovo godinu dana kad je u Saboru otvorena žestoka rasprava o kontroverznom Lex Agrokoru, upravo je Vrdoljak u prepirci s premijerom dosegao najviše frekvencije. Derao se, urlao, silno iritiran prepotentnim gardom Plenkovića bio, jer „nije vrijeme za bahatost i agoranciju da za svakog čovjeka koji vam dade repliku,  prvih 15 sekundi potrošite na omalovažavanje. To nije dijalog“, govorio je tada ojađeni, nekako prenaglašeno ljutiti Vrdoljak.

– Vi danas pozivate na dijalog- prigovarao je predsjedniku Vlade- a prije mjesec dana sam se ponudio, rekao da zovete oporbu i kreditore, da je situacija kritična. U međuvremenu su dugovi narasli na milijarde. Molio sam pred sabornicom. Bilo je kritično. U problemu smo se našli zbog vaše vjerodostojnosti. Vi ste se bavili arhivima. Za to vrijeme država si je naplatila 600 milijuna kuna poreznog duga. A dobavljači su blokirani- mudroslovio je sveznajući HNS-ov prvak, vjerojatno anticipirajući nadolazeće vrijeme u kojemu će premijer prihvatiti njegovu ruku suradnicu.

No, tada ga Plenković nije nimalo štedio razotkrio je njegovu orijetvornost i cinično ga pred kolegama zastupnicima izložio poruzi.

– Joj, kolega Vrdoljak, bili ste u petak na Odboru, tako simpatični,  nasmiješeni, ljubazni… Nudili ste mi Supermena za izvanrednog povjerenika. Jeste li mi nudili Supermena- retorički ga je upitao Plenković, a Vrdoljak umalo dobio slom živaca jer, on da je bio ljubazan, pa to je čista laž!

– Lažete da sam bio simpatičan! Ja konstruktivan? Pa nisam izgovorio niti jednu riječ- branio se tada „mali Ivica“ uhvaćen u vlastitu zamku „poroka javnih i vrlina tajnih“. I Supermen je tako ostao bez angažmana…

 

Sada je, možda njegovo pravo vrijeme. Još samo da otkrijemo tko je Vrdoljakov Supermen. Mostov Nikola Grmoja spekulira kako bi to, možebitno, Borislav Škegro, ali nema toga Supermena koji bi bio jači i sposobniji od Vrdoljaka. Još samo da se Plenković malo osvrne oko sebe, i sasvim sigurno, pogled mu mora pasti na Ivana Vjerodostojnog Vrdoljaka, kodnog imena Supermen.

Ovih je dana HNS-ov opetovani šef  komentirajući za N1 televiziju Ramljakovu ostavku, kao prvorazredni znalac najprije neslužbeno promovirao vlastiti program restrukturiranja Agrokora,  kao neku vrst svoje neslužbene povjereničke kandidature, a potom konstatirao kako je upravo iritantno što se sustavno producira slika kako cijeli sustav restrukturiranja ovisi samo o jednom čovjeku.

– To nije istina. Mislim da je Ramljak radio nemoralne stvari i jasna mi je zainteresiranost javnosti i da se kao prioritet za njegov odlazak shvaćaju konzultantski ugovori-  pojasnio je svoje „principijelno“ stajalište Vrdoljak.  A što se tiče Supermena kojega je Vladi nudio lani, e to su tempi passati. Njegovo je vrijeme prošlo, veli Vrdoljak, a sad je trenutak za razumnog, stručnog čovjeka koji treba brzo ući u procese i dovršiti ih.

A kako čujemo, takvog traži i Plenković. Sad je li se Vrdoljak od  neshvaćenogSupermena transformirao u  stručnog i razumnog čovjeka idealnog za vladinog povjerenika,  ili je njegov Supermen uvrijeđen što ga Plenković nije angažirao na Vrdoljakovu „časnu riječ“, to je pitanje. Svakako, kad imate u timu takvu klasu, takvog znalca i eksperta kakav je Ivan Vrdoljak, nemate se što misliti. Pa što li samo čeka premijer?! A Supermen mu je pred nosom …

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI