Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
POLITIKA
Plenković mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići

Plenković mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići

Zbog posljednje u nizu afera vezane za vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, predsjednik SDP-a Davor Bernardić je održao konferenciju za novinare s koje je pozvao Plenkovića da riješi situaciju u Agrokoru ili ode.

Kada je postao povjerenik za Agrokor Ante Ramljak je još uvijek radio u tvrtci Texo Managment i s njom ugovorio milijunski iznos, kazao je Bernardić podsjetivši na najnoviji dokumet koji dokazuje kako je Ramljak istovremeno bio vladin povjerenik i zaposlenik Texo Managementa i to kada je ta tvrtka ugovorila savjetničke poslove s Agrokorom.
-Ovo je još jedan dokaz legalne pljačke u Agrokoru u režiji vladajućih i o iznošenju novca iz Agrokora van Hrvatske. Možda me premijer nije čuo kada sam prije tri mjeseca govorio 141 savjetniku u Agrokoru i kada sam govorio da će se iz Agrokora izvući pola milijarde kuna.
Bernardić je istaknuo kako u priči o Agrokoru još jedino nismo vidjeli plan restrukturiranja niti kako se misli postići nagodba, a nema ni stalnog vjerovničkog vijeća.
Zbog situacije s Agrokorom Bernardić je pozvao premijera Plenkovića na odgovornost:
– Neka se izjasni što će poduzeti, ali tako da ga čuje 27 tisuća radnika i radnica Agrokora koji za cijeli svoj radni vijek ne zarade koliko njegov povjerenik u samo mjesec dana. Vrijeme je da Plenković pokaže odgovornost. Mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići. Hrvatska treba premijera koji donosi odluke i koji se ne skriva 15 dana.
Što se tiče SDP-a situacija je čista i kada je u pitanju Martina Dalić koja, ne može više biti ministrica u Vladi i to mora biti prvi potez, kazao je Bernardić.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI