Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
SCENA
Ante Prgin, Magul

Kreativni nalet grupe Magul:
Album i dva nova singla

Ante Prgin, Magul

Šibenski post-rock bend s izraženom funk crtom, Magul, ovu je godinu započeo poprilično ambiciozno. Prvo je u siječnju na bendcampu objavljen album „Magul“ sa sedam pjesama, zatim je izbačen i novi singl „Rain Under Rainbow“, a ovoga je tjedna predstavljena i pjesma „Fragrance“.

– Tempo rada grupe je potpuno nepredvidljiv – reći će Ante Prgin, lider, vokal i gitarist benda. – Već radimo na dvije nove pjesme, a kad dođe vrijeme složit ćemo i drugi album. Zapravo albume shvaćamo kao objedinjavanje jednog perioda našeg rada.
Uz Prgina, standardnu postavu benda čine Božo Bilušić na basu i Rino Miorin na bubnju, a imaju i pridošlicu, Matiju Miličevića Gregova na klavijaturama. Magul se publici predstavio prije dvije godine singlom „Trees Believe in Silence“.
Nova pjesma „Fragrance“ snimljena je  i producirana u studiju „Božo“, svojevrsnoj Magulovoj  bazi, a prema riječima Ante Prgina, nekadašnjeg frontmena bendova Fali V i L’Kok, u novom se singlu može primijetiti drugačiji kreativni pristup.
– Drugačija je produkcija, pa i aranžman. Možda su „Fragrance“ i „Rain Under Rainbow“ malo „lakše“, ali mi radimo kako nam dođe. Trenutno se osjećamo baš ovako kakve su naše nove pjesme, pratimo taj unutarnji put, ne bunimo se protiv njega. Situacija u grupi je ovih dana dosta kreativna – kazao nam je Prgin.
Magul možete uživo provjeriti 22. veljače, kada nastupaju u splitskom klubu Cirkus, prije novosadskih Atheist Rap.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI