Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
SCENA / UKRATKO
Kulturaljka

Definiran line-up Kulturaljke:
Kries, Jinx i Kandžija

Kulturaljka

Hip-hop atrakcija Kandžija iz Osijeka treće je ime, nakon već najavljenih Jinxa i Kriesa, koje će nastupiti na ovogodišnjoj rock manifestaciji Kulturaljka u Hangaru bivše šibenske vojarne Bribirskih knezova 30. ožujka!

Iza njega je deset godina karijere, a nakon posljednjeg albuma „Nema Labavo“ i prepunih koncerata uz svoj bend Gole žene sigurno je samo da je Kandžija jedno od najbitnijih imena regionalne hip-hop scene.  Još od prvih demo izdanja objavljenih 2006. godine bilo je jasno da je riječ o izvrsnom MC-ju i liričaru specifičnog stila i humora koji je pažnju šire javnosti osvojio već prvim albumom „Narodnjaci“ i hit pjesmom „Jelena“.
Već prije su najavljeni Kries, sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala te Jinxi koji ove godine obilježavaju 20 godina od objave svog prvog albuma „Sextazy“.

Iz Kulturaljke će uskoro objaviti tko još svira ove godine u Hangaru, a zagrijavanje je 24. ožujka u šibenskoj Kuglani uz The Fogsellers i Fikcio Mongera.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI