Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
Kolinda G.K. i Marijan H.  u siječnju prošle godine (foto HRT)

Brzojavi premijera i predsjednice Hanžekovićima:
Istinski humanist, svestrani poštovani gospodin i moj prijatelj, čuvar baštine…

Kolinda G.K. i Marijan H. u siječnju prošle godine (foto HRT)

Nakon što je jutros umro odvjetnik Marjan Hanžeković (66), vlasnik najvećeg odvjetničkog poduzeća u državi, glavnine medija u državi (Hanza Media, bivši EPH) kojega se zvalo i ‘kralj ovrha‘ itd., svojim brzojavima sućuti i riječima hvale su se javili premijer A. Plenković i predsjednica RH Kolinda G.K.

– Istaknuti odvjetnik i bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore dao je veliki doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, športu, umjetnosti i politici. Svoju svestranost, znanje i stručnost pokazao je širokim društvenim aktivizmom i odgovornošću, uključujući i čuvanje nacionalne kulturne baštine – ustvrdio je Plenković.

Predsjednica RH je posebno tužna zbog gubitka ‘istinskog humanista.’

– S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući. Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao. Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli – napisala je predsjednica u brzojavu sućuti.

Kolindi Grabar Kitarović Marijan Hanžeković je bio i kolega u kontroverznoj Trilateralnoj komisiji, međunarodnoj nakupini osoba koju je 1973. godine osnovao multimilijarder David Rockefeller, a koja posredstvom svojih pripadnika po čitavom svijetu želi utjecati na svekolika globalna kretanja.

U toj komisiji je od državljana RH i Franjo Luković, a nakon što je članica Kolinda G.K. postala  predsjednica RH  zamrznula je na neko vrijeme članstvo, ali joj se pridružio i biznismen Emil Tedeschi.

– Nema tu ništa tajnovito. To je grupa mislećih ljudi koji raspravljaju koji su problemi u svijetu i kako ih riješiti – kazao je jednom prilkom Hanžeković na pitanje o članstvu u Trilaterali.

Bio je i istaknuti član masonerije, tj. mason.

– Slobodni zidari imaju dugu tradiciju u Hrvatskoj. Bio je moj pradjed u njima, moj djed itd. – reče u jednom intervjuu o sebi kao masonu.

Kolinda G.K. i Marijan H. u siječnju prošle godine (foto HRT)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI