Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
SCENA / UKRATKO
Repetitor

Repetitor u Azimutu slavi rođendan šibenske udruge P.A.R.K.

Repetitor

Udruga P.A.R.K., poznata po dugogodišnjoj uspješnoj organizaciji kulturno-glazbenih događanja u Šibeniku, slavi krajem prosinca svoj šesti rođendan. Tim povodom časte koncertom beogradskog benda Repetitor koji će u četvrtak, 21. prosinca, zasvirati u klubu Azimut.

Jedan od trenutačno najboljih koncertnih gitarističkih sastava u regiji nije slučajno odabran za slavljenički koncert, jer riječ je o bendu prijatelju udruge, nakon što su ih ‘parkaši’ već triput dovodili u Šibenik, dva puta na njihov festival Regius i jednom na rock feštu Kulturaljka.
Udruga PARK (Pokretači alternativnog razvoja kulture) nezavisna je, neprofitna i volonterska udruga za mlade, pokrenuta radi što aktivnijeg i kvalitetnijeg uključivanja mladih u kulturni život grada, obogaćivanjem glazbene i koncertne ponude Šibenika, dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih i poticanje kulture nenasilja u društvu.
– U proteklih sedam godina organizirali smo preko 40 kulturno-glazbenih manifestacija (koncerti, festivali, tribine, radionice, izložbe, filmske projekcije, plesni sadržaji…) u sklopu kojih smo uključili mnoštvo mladih Šibenčana i dali im priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do široke publike. Ukazivali smo gradskim vlastima na problem nepostojanja prostora kao što je klub mladih u gradu, prikupljali smo potpise potpore i predlagali realna rješenja. U Šibenik smo kroz svoje projekte dosad doveli preko 80 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz šest zemalja regije. Osim vlastitih manifestacija konstantno sudjelujemo u kvalitetnim projektima drugih udruga i pomažemo u realizaciji programa za koji mislimo da su potrebni Šibeniku – priča pred veliku rođendansku feštu Igor Bergam, predsjednik P.A.R.K.-a.

Beogradska rock eksplozija Repetitor predstavit će u Azimutu novi album “Gde ćeš”, objavljen početkom ove godine.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI