Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
UKRATKO
Tijekom Europskog tjedna kretanja popust na ulaznicu u Nacionalni park “Krka”

Tijekom Europskog tjedna kretanja popust na ulaznicu u Nacionalni park “Krka”

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja se održava do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

U Europskom tjednu kretanja svi korisnici poučno-pješačke i biciklističke staze od Skradinskog mosta do Skradinskog buka ostvaruju popust na ulaznicu u Nacionalni park “Krka” na recepciji na Skradinskom mostu. Odrasli će tako moći posjetiti Park za 65 kn a djeca od 7 do 18 godina u pratnji roditelja po cijeni od 35 kn.
NP Krka organizira i dvije edukativne radionice za djecu:
-U utorak 19. rujna u 8 sati u ispostavi JU „Nacionalni park „Krka“ članovi planinarskog društva „Sv. Jere“ održat će prezentaciju svog rada učenicima OŠ Skradin koji će na interaktivan način moći sudjelovati u vježbama prilagođenima njihovu uzrastu. Djelatnici JU „NP Krka“ održat će predavanje Mali čuvari prirode.
– U srijedu 20. rujna u 8 sati u OŠ Dubravice članovi planinarskog društva „Sv. Jere“ i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice održat će prezentaciju svog rada za učenike koji će moći sudjelovati u vježbama prilagođenima njihovu uzrastu. Djelatnici JU „NP Krka“ održat će predavanje Mali čuvari prirode.
Europski tjedan kretanja ove se godine održava pod sloganom „Čista, zajednička i inteligentna mobilnost“ (Clean, shared and intelligent mobility), pozivom na akciju “Dijeljenje te vodi dalje”, a manifestacijom se želi ukazati na to u kolikoj mjeri odabir vrste i modela kretanja građana utječe na okoliš.
Europski tjedan kretanja manifestacija je u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time poboljša i kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI