Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
UKRATKO
Ekološka udruga Krka otvara Eko knjižnicu igračaka u Šibeniku

Ekološka udruga Krka otvara Eko knjižnicu igračaka u Šibeniku

 

Nakon Knina, Vele Luke, Zagreba i Sesvetskog Kraljevca, peta Eko knjižnica igračaka otvara se sljedećeg tjedna i u Šibeniku.

Knjižnica otvara vrata u utorak 3. listopada u 17 sati u NARAnčastoj zgradi, a u sklopu otvorenja održat će se praktična ekološka radionica za djecu o zaštiti okoliša, odvajanju otpada i recikliranju.
Ideja “besplatne posudbe igračaka” potekla je iz Knina od Ekološke udruge “ Krka” Knin i tamo je otvorena 1. Eko knjižnica igračaka u Hrvatskoj.
– Izvrsni rezultati i uspjeh samog projekta u ove četiri  knjižnice potaknuli su nas na otvaranje pete Eko knjižnice, a Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobreno je financiranje i provedba mikroprojekta “Eko-knjižnica igračaka” u sklopu projekt LADDER  koji se financira  iz programa Europske komisije “Nedržavni akteri i lokalne vlasti za razvoj: podizanje svijesti javnosti o razvojnim problemima i promoviranje obrazovanja za razvoj u Europskoj uniji”. Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti. Cilj nam je da se ovakav projekt provodi i u drugim gradovima stoga pozivamo sve zainteresirane udruge da nam se slobodno jave ako žele otvoriti ovakav tip knjižnice u svom gradu, poručuju iz Ekološke udruge Krka.
Za vrijeme trajanja projekta djeca odnosno roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnica je opremljena s raznim, pretežno ekološkim  igračkama: društvene igre, slikovnice, edukativne igre…
Iz Ekološke udruge Krka pozivaju djecu i roditelje da igračke kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka odnosno da ih ne bacaju nego recikliraju:
-Građane grada Šibenika i okolice pozivamo da što prije u Eko knjižnicu igračaka učlane svoje najmlađe. Za potrebe prikupljanja starih igračaka postavit će se dva spremnika za prikupljanje igračaka koja će se postaviti na prikladne lokacije u gradu, a sve u dogovoru sa predstavnicima Grada Šibenika, čime će Grad Šibenik postati drugi grad koji ima spremnike za odvajanje dječjih igračaka.
Projekt se provodi u suradnju sa Udruga mladih “Mladi u Europskoj Uniji” iz Šibenika. Za početak Eko knjižnica igračaka u Šibeniku radit će samo utorkom od 10-13 sati.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI