Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
UKRATKO
Sajam “Luka i igara” u Parku prirode Vransko jezero

Sajam “Luka i igara” u Parku prirode Vransko jezero

Park prirode Vransko jezero po četvrti put organizira sajam “Luka i igara” na kojem uz bogatu ponudu lokalnih proizvoda, od povrća uzgojenog u samom parku prirode, preko meda, sira, maslinovog ulja…, ne smijete propustiti za sebe “ugrabiti” nadaleko poznatu reštu banjevačkog luka.

U tradicionalno uređenom ambijentu vidikovca Kamenjak, ove nedjelje, 6. kolovoza od 18 sati, u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero održat će se već dobro poznati Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice “Luka i igara”.

Luka i igara /Foto:PP Vransko jezero

Svoje proizvode predstavit će OPG-ovi i udruge s područja Vrane, Pakoštana, Radašinovaca, Banjevaca, Stankovaca, Benkovca, Pirovca, Biograda, Posedarja i Tkona, a obzirom na znatno veći broj prijavljenih izlagača, očekuje vas bogata ponuda domaćih poljoprivrednih proizvoda, od luka i kapule, mahunarki i svježeg povrća, maslinovog ulja, vina i likera, do kozjeg sira, bajama i suhih smokava.
Po prvi puta na Sajmu će se predstaviti Udruga maslinara i uljara „Uljanica“ iz Pirovca, čiji članovi će posjetiteljima, uz ekstra djevičansko maslinovo ulje, ponuditi i konzervirane crne masline, suhe smokve i smokvenjak – kolač od suhih smokava.
Posjetitelji će imati priliku upoznati se s pripremom i pečenjem prisnaca dok će KUD Vrana uz izvorno pjevanje predstaviti vransko kolo “biranje” i brzo kolo tzv. “kukulešće”.
Autohtonu deliciju Bukovice i Ravnih kotara: prisnac, na Kamenjaku će pripremati i ispod peke peći Šinka Jajčanin iz Vrane i Divna Baković iz Banjevaca. Baka Šinka priprema prisnac od kravljeg sira i skorupa, dok Divna ima stado koza te i prisnac radi od kozjeg sira i skorupa.
-Ne propustite priliku za uživanje u jednom od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja! Za dobru cjelokupnu atmosferu pobrinut će se odlična ekipa iz Škabelin banda, stoga uz ritmove soula, funka i rhytm&bluesa te čašu dobrog vina i domaću hranu, doživite jedan od najljepših zalazaka sunca u zadarskoj županiji, preporuka je iz Parka prirode Vransko jezero.

Prisnac/Foto:PP Vransko jezero

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI