Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
JEDRA / Sport
(Foto: JK Val)

Jedriličari iz Šibenika, Vodica i Betine ostvarili odlične rezultate na početku sezone

(Foto: JK Val)

U šibenskom “Valu” s ponosom ističu da imaju odličnu generaciju laseraša koje predvodi Katja Frua.

Šibenski jedriličari nalaze se u “trenutku između”. Stara zgrada kluba je srušena, nova se još gradi. No, za dobre rezultate krov nad glavom očito nije presudan. Valovci su se prije godinu dana udružili s još dva županijska kluba i počeli s dislociranim treninzima.
Zajednički treninzi i suradnja jedriličarskih klubova Val iz Šibenika, Tijat iz Vodica i Žal iz Betine, u prošlih su deset dana dali i prve konkretne rezultate. Pod paskom trenera Tea Piasevolija, mladi jedriličari u klasama optimist i laser, nakon godinu dana vježbanja u Vodicama i uvali Minerska, ostvarili su, naime, odlične rezultate na regatama u Svetom Filipu i Jakovu te u akvatoriju ispred Brodarice.
U Svetom Filipu i Jakovu optimiste je predvodio Jakov Paškov, a laseraše Katja Frua, koji su osvojili treća mjesta u svojim kategorijama. Teo Piasevoli je zadovoljan postignutim. – Treće mjesto Jakova Paškova je super, Vodica su svog optimista imali i na petom mjestu, Jakov Zajc, koji je najmlađi, također je u jednom plovu zauzeo treće mjesto, odlični su bili i Marko Dabro i Leonardo Borgin, a i Jelena Župan je bila među boljim curama. U laseru imamo ukupno sedam natjecatelja iz tri kluba, a predvodnica generacije je svakako Katja Frua, a činjenica da imamo curu koja je među najboljima čini me ponosnim. A dolaze i neki novi klinci, Marin Bačelić i Noa Petković, pred kojima je svijetla budućnost.
Ovoga vikenda u Brodarici održana je i revijalna regata u Brodarici, u kojoj su jedriličari iz Šibenika, Vodica i Betine opet pokazali iznimnu formu. – Bila je to dobra zabava i dobar trening. Eleonora Borgin iz Vodica bila je prva u laseru, druga je bila Katja Frua, a treći Marin Bačelić. Od optimista prvo mjestu zauzeo je Leonardo Borgin, Jelena Župan nas je svih iznenadila drugim mjesto, a treći je bio Jakov Paškov. Sve su to perspektivni sportaši i stvarno se veselim ovoj sezoni koja starta s Državnim prvenstvom na Braču krajem kolovoza – ističe Piasevoli.
Isto tako, u Valu su zadovoljni i odazivom na tradicionalnu Ljetnu školu jedrenja, koju trenutno pohađa tridesetak djece.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI