Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
SCENA
Hothouse Flowers: Irski pop-rock na Roškom slapu

Hothouse Flowers:
Irski pop-rock na Roškom slapu

Irska grupa Hothouse Flowers nastupit će u četvrtak, 17. kolovoza, u 20.30 na Roškom slapu u Nacionalnom parku „Krka”.

Hothouse Flowers je popularna irska grupa koja je u osamdesetima imala nekoliko velikih hitova. Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburya, a održali su se sve do danas. Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox. Prije dvije godine krenuli su na veliku turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj koja je prošla uspješno. U Hrvatsku dolaze dva njihova člana: pjevač i frontmen grupe Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O’Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama.
Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Hothouse Flowers u četvrtak će na Roškome slapu moći pogledati izložbu umjetnika Ante Bratića iz Piramatovaca pod nazivom „Poruka iz bačve” koji će predstaviti unikatne rukotvorine napravljene u potpunosti od korištenih hrastovih bačvi.
Posljednji koncert Krkinog kulturnog ljeta održat će Davor Radolfi 24. kolovoza u 20 sati na Roškome slapu.
Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.
Organiziran je besplatan prijevoz autobusom:
18.30 iz Šibenika: Poljana (autobusna stanica) – tržnica – Baldekin – Vidici (ispod Tommya kod dječjeg igrališta) – Konjevrate – Drinovci (kod crkve Imena Isusova) – Roški slap dva autobusa;
18.30 iz Šibenika: Poljana – Lozovac – Skradin – Dubravice – Laškovica – Roški slap jedan autobus;
18.30 iz Knina: Knin (autobusni kolodvor) – Drniš (autobusni kolodvor) – Roški slap jedan autobus.
Povratak autobusa s Roškoga slapa je nakon završetka koncerta.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI