Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
EKOLOGIJA / FILM
Green Eye festival svečano se otvara u petak

Green Eye festival svečano se otvara u petak

Otvorenje prvog Green Eye festivala najavljeno je za petak, 1. rujna u 19.30 sati, na obali ispred Muzeja grada Šibenika u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i produkcijske kuće Spiritus movens.

Green Eye Festival posvećen je temama zaštite okoliša i očuvanja prirode, odnosno biljnog i životinjskog svijeta s ciljem podizanja svijesti o ekološkim izazovima s kojima se suočava naša civilizacija, a to su globalno zatopljenje, zagađenje okoliša i izumiranje ugroženih vrsta. Prikazivanjem aktualnih filmova koji se bave tim temama želi se naglasiti važnost uspostavljanja uravnoteženijeg odnosa između ljudi i prirode, utjecaja koji priroda ima na naše zdravlje te uloge pojedinca u njezinu očuvanju.
Nakon službenog otvorenja festivala u 20 sati bit će prikazani dokumentarni filmovi Priroda govori: Majka priroda (2 min) s Juliom Roberts i Hvala na kiši redateljice Julie Dahr (59 min). U 21.15 na rasporedu je Prije poplave redatelja Fishera Stevensa. Jedan od izvršnih producenata filma je Martin Scorsese, a vodič kroz film slavni je glumac Leonardo DiCaprio.
Kompletan program Green Eye festivala je OVDJE.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI