Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
SCENA / UKRATKO
OFF jazz & blues tjedan: Vježbanje yoge već počelo, glazbeni dio programa u četvrtak

OFF jazz & blues tjedan:
Vježbanje yoge već počelo, glazbeni dio programa u četvrtak

OFF Jazz & Blues Festival i OFF Yoga Festival sljubili su se prije tri godine.

OFF festival u Šibeniku, koji se već jedanaest godina održava na Trgu I.G. Kovačića, počinje  u četvrtak, 20. srpnja, a traje do subote, 22. srpnja. Već tradicionalno, OFF na pozornicu smještenoj na livadu pored crkve sv. Frane, dovodi vrhunske jazz, blues i etno glazbenike, koje ove godine predvode Kries, Rambo Amadeus i Zdenka Kovačiček, pojačani electro-jazz sastavom Kozmodrum, iznimno uspješnim dvojcem Bow vs. Plectrum te blues legendama Raphaelom Wressnigom i Igorom Pradom.
Iščekivanju početka OFF-a pridružio se i šibenski klub Azimut. U novom pokušaju održavanja jubilarnog 100. pub kviza (proteklog tjedna prekinutog zbog kiše), pobjednici će osim žetona za pivo, dobiti i trodnevne festivalske ulaznice za OFF festival. Kviz će biti održan u utorak, 18. srpnja, s početkom u 21 sat.
Također, dan kasnije (srijeda, 19. srpnja) ispred Azimuta bit će održan i svojevrsni warm-up OFF party s beogradskim bendom Stray Dogg u glavnoj ulozi. Grupa Stray Dogg rođena je u beogradskoj kantautorskoj sceni, a djeluje od 2011. godine. Svirali su na Exitu, svirali su u Lisinskom, svirali su s Devendrom Banhartom na singlu „Time“, a iza sebe imaju već tri albuma.

S današnjeg predstavljanja OFF festivala u Šibeniku (Foto: Jozica Krnić)

OFF Yoga Festival postao je prateći program OFF-a prije tri godine. Pod vodstvom Dražena Škarice i Ide Todosijević, na lokacijama u i oko Šibenika već su počele vježbe asana, disanja i meditacije. U sklopu OFF Yoge bit će organiziranja i čitanja poezije u šumi, kao i kineska ceremonija čaja. Kompletan program (koji je u cijelosti besplatan) možete proučiti OVDJE.
Glazbeni dio programa OFF jazz & Blues Festivala (početak svake večeri je u 22 sata):
20.07. / četvrtak
Bow vs. Plectrum
Kries

21.07. / petak
Zdenka Kovačiček
Kozmodrum

22.07. / subota
Igor Prado & Raphael Wressnig
Rambo Amadeus

Ulaznice:
Dnevne 120 kuna
Festivalske (trodnevne) 240 kuna

Prodajna mjesta:
Caffe bar Domald, Šibenik
Klub Azimut, Šibenik
Štand nasuprot šibenskog Kazališta

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI