Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
SCENA / UKRATKO
Repetitor

Dva uvodna dana na SuperUhu:
DORF, Diskodelija, Repetitor…

Repetitor

Prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Prva dva dana, 5. i 6. kolovoz, pripast će glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg će osim niza sjajnih filmova, koji će biti prikazani na Iskonovoj festivalskoj plaži, biti organiziran i bogat glazbeni program koji će ujedno poslužiti i kao odličan uvod u ono što nas očekuje na glavnom programu SuperUha od 7. do 9. kolovoza.

Tako će 5. kolovoz proteći u zvuku glasnih gitara beogradskog garage/post-punk/noise rock benda Repetitor i šibenskih post-punkera Diskodelija.

Spomenuti noise rock obilježit će i 6. kolovoz kad će se autorskom dvojcu Damiru Bartolu Indošu i Tanji Vrvilo pridružiti saksofonist Damir Prica Kafka, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, te tri od četiri člana kultne grupe SexA, koja glasi za pionire noise rocka na ovim prostorima: Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta. Nazvani su Šahtofonija Rumorista.

Šahtofonija Rumorista (Foto: Damir Žižic)

Istog dana nastupa i Ippio Payo, što je samostalan projekt glazbenika i skladatelja iz Tisnog Josipa Pavlova, koji je 90-tih bio član bendova Bića sa slika, Blue 1000 i Kritična masa na kotačima. U međuvremenu je odselio u München, pa njegova biografija danas obuhvaća i sastave/projekte: Majmoon, Das Weisse Pferd, The Grexits, Zwinkelman i najnoviji Ippio Payo, a usporedo se bavi i skladanjem za kazalište i film.

Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se do 16. srpnja kupiti po cijeni od 40 kuna, nakon tog datuma će koštati 50 kuna, a na samom ulazu 60 kuna.

 Festivalske ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na ove koncerte.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna i vrijedi do 7. kolovoza. Do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje u ovom paketu koštaju 440 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten

CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik

Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split

Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka

Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb

Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i preko internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI