Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
POLITIKA
Za razliku od Zrća, Tisno nema problema s Britancima – otvorena sezona partijanja u The Garden Resortu

Za razliku od Zrća, Tisno nema problema s Britancima – otvorena sezona partijanja u The Garden Resortu

Festivalom Love International u The Garden Resortu u Tisnom danas je otvorena sezona partijanja koja će trajati sve do 28. kolovoza, kada se zatvara Dekmantel Selectors, posljednji od sedam ovogodišnjih festivala. Stigle su tisuće gostiju iz Velike Britanije i u mjestu više nema slobodnih soba, baš kao ni na Zrću i Novalji.

No, u Tišnjani su, za razliku od Novljana, sretni što im ovo ljeto stiže 20.000 gostiju iz Velike Britanije. Naime, gradonačelnik Novalje Ante Dabo u današnjem obraćanju javnosti požalio se što mu je grad obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom britanskih gostiju. – Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu – napisao je danas Ante Dabo, gradonačelnik Novalje (POVEZNICA).

Tisno danas – The Garden Resort nema dress code muzeja ili crkve  (Foto: Tris/H. Pavić)

Tisno je danas pokazalo posve drugačiji odnos prema Britancima i dobru atmosferu na otvaranju festivala nije uspjelo pokvariti ni snažno jugo. – Tisno diše pozitivno, diše s The Gardenom. Na sedam ovogodišnjih festivala očekujemo oko 20.000 Britanaca, svi koji rade u turizmu ili se samo susreću s tim gostima su izrazito zadovoljni, svi čekaju početak The Gardena. Slobodnih kapaciteta u Tisnom sada nema. Osim toga, mi  sve ove godine nismo imali ni jedan jedini incident s tim gostima – rekao je prilikom otvaranja Love Internationala načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.
Klarin ne želi suditi o tome što se u Novalji događa, jer se ne nalazi tamo, ali ne vjeruje da se događa išto bitno drugačije nego u Tisnom, s obzirom da i na Zrće i u Tisno na slične festivale elektronske glazbe dolaze slični ljudi iz iste Velike Britanije. –  Sve ove godine ne možemo se požaliti da se dogodio ijedan ozbiljniji incident, ni na pijančevanje po ulicama, trgovima, ni išta drugo na šta se žali gradonačelnik Novalje – rekao je Klarin.

Filip Henjak, direktor TZ-a, Peter Clements, zamjenik šefa Misije UK-a, načelnik Ivan Klarin i Nick Colgan, domaćin The Gardena (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI