Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Večeras Problemi na tvrđavi Barone

Večeras Problemi na tvrđavi Barone

Večeras na šibenskoj tvrđavi Barone u 21.30 sati nastupaju Problemi. Problemi su zapravo vrstan jazz sastav predvođen odličnim glazbenikom Krunom Levačićem. U nastavku je više informacija o koncertu iz objave ustanove Tvrđava kulture Šibenik.

Kulturno-umjetnički program naziva Strana B na kulturnoj atrakciji 2016. – Tvrđavi Barone, 3. lipnja ugošćuje Probleme!
Riječ je o jazz kvartetu pod dirigentskom palicom Krune Levačića, jednog od najboljih domaćih bubnjara. Uz bandleadera za bubnjevima, kvartet čine još Ivar Roban Križić na kontrabasu te puhački dvojac, Mario Bočić na saksofonu i trombonist Luka Žužić.
Ovaj vrsni instrumentalistički četverac šibenskoj publici će 03. lipnja od 21:30 sati demonstrirati svoju mješavinu tehnika i stilova kojima postavljaju nove standarde zabave na jazz sceni. U kombinaciji s duhovitim Levačićevim konferansama, visoko nad gradom, u intimnom ambijentu tvrđave Barone – recept je to za savršeno opuštenu i zabavnu večer uz zvuke jazza. Zato zaboravite nakratko na svoje, i poslušajte vrhunske jazz Probleme na Tvrđavi Barone.

Kruno Levačić, dobitnik je više nagrada Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u zemlji. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog te autor užbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gostmeđunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima.
Mario Bočić, magistrirao je klasični saksofon te ttudirao jazz saksofon, a kao bariton saksofonist stalni je član jazz orkestra HRT-a. Dobitnik je nagrade Status hrvatske glabene unije kao najbolji jazz saksofonist u Hrvatskoj 2014.g.
Luka Žužić, diplomirani pijanist i jazz trombonist, stalni je član Jazz orkestra HRT-a. Luka je diplomirao glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te trombon na Akademiji za glazbu i dramske umjetnosti. Jednako je aktivan i kao autor i kao aranžer skladbi za jazz orkestre i sastave. Dobitnik je nagrade “Status” 2011. i 2015.g. te “Porina”2014.g.
Ivar Roban Križić mladi je kontrabasist, trenutno studira na konzervatoriju u Grazu.
Koncert je besplatan za sve članove Kluba prijatelja šibenskih Tvrđava i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom. Ulaz na događanje za ostale zainteresirane goste je 50 kn.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI