Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
Tijesnom većinom spašena Plenkovićeva vlada

Tijesnom većinom spašena Plenkovićeva vlada

U vladu Andreja Plenkovića, dva mjeseca nakon razlaza s Mostom, imenovano je sedam novih ministara. Povjerenje u Hrvatskom saboru izglasovano je nešto iza 19 sati.

Kako javlja HRT (POVEZNICA), Predragu Štromaru iskazano je povjerenje za ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade sa 78 glasova za i 46 protiv, Lovri Kuščeviću za ministra uprave sa 78 glasova za i 46 protiv, Tomislavu Ćoriću za ministra zaštite okoliša i energetike sa 78 glasova za, jednim suzdržanim i 45 protiv, Davoru Božinoviću za ministra unutarnjih poslova sa 78 glasova za i 46 protiv, Marka Pavića za za ministra rada i mirovinskog sustava sa 78 glasova za i 46 protiv, Blaženka Divjak za ministricu znanosti i obrazovanja za glasova 78 za i 42 protiv te Draženu Bošnjakoviću za ministra pravosuđa sa 78 glasova za i 46 protiv.

Ministri su potom prisegnuli. Prije izglasavanja povjerenja saslušani su u matičnim odborima.  Sabor je već prethodno proveo promjene u sastavima odbora, uvažavajući novu koaliciju HDZ-a i HNS-a i novi odnos političkih snaga u parlamentu.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI