Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
SCENA
Stereo MC’s na šibenskoj tvrđavi slavi dvostruki rođendan

Stereo MC’s na šibenskoj tvrđavi slavi dvostruki rođendan

– Ove nedjelje razloga za odličan tulum imamo još i više jer uz treći rođendan naše pozornice svoje rođendane slave i članovi hip hop dance benda Stereo Mc’s  – Rob B i The Head. Ljetna pozornica Tvrđave sv. Mihovila je 7. lipnja proslavila svoj treći rođendan, a članovi Stereo MC’s-a imaju rođendane točno na dan koncerta 11. lipnja. Naoružajte se pozitivnom energijom za ovu trostruku rođendansku konekciju i dođite na tulum ljeta uz pionire britanske hip hop dance scene Stereo MC’s koji pripremaju glazbeno-plesnu poslasticu. Spektakl koji se ne propušta, počinje u 21 h na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila – vele iz šibenske ustanoove Tvrđava kulture.

Stereo MC’s, svjetski poznati band, svoj je put započela u drugoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća iz britanskog podzemlja acid house scene te je zahvaljujući svojem originalnom zvuku temeljenom na miksu različitih žanrova elektronske glazbe vrlo brzo stekla velik broj fanova.

Stereo MC’s danas mnogi smatraju pionirima britanske dance scene i prvim britanskim hip-hop bandom koji se uspio probiti u vrhove američkih top ljestvica. To su napravili albumom „Elevate My Mind“ nakon kojeg je uslijedila suradnja s Jungle Brothers te omogućila sljedećem albumu „Supernatral“ da dodatno afirmira grupu na globalnoj razini.
Njihovi hitovi vladali su eterom u 90-ima, a pjesma i album „Connected“ postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe. Stereo MC’s remixali su za mnoge poznate izvođače poput grupe U2, PM Dawn, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Monie Love, Queen Latifah i Madonnu.
Usprkos slavi i brojnim turnejama, bend je uzeo sedmogodišnju pauzu. Zahvaljujući suradnji s Madonnom, ranih 2000-ih odlučili su se vratiti korijenima i snimiti nove stvari što je rezultiralo novom motivacijom i odličnim albumima „Deep Down & Dirty“, „Double Bubble“ i „Emperor’s Nightingale“.
Spektakl koji se ne propušta, počinje u 21 h na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone i u sustavima Eventim  www.eventim.hr iwww.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice je 190 kn, a na dan koncerta 11. lipnja 220 kn.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI