Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
KULTURA
Konferencija za novinare, moderna

Dolazi Changer i dovodi Laibach, Josipu Lisac, hranu, ulične umjetnike, tehnologiju…

Konferencija za novinare, moderna
Vidjeli smo ovakve stvari već dosta puta; dođu, naobećavaju se, budu dobri, hvaljeni i puni planova za narednu godinu, a onda odu.
U Šibenik je, dakle, stigao novi festival, iako će njegovi organizatori, agencija Fakat, reći da se ne radi o festivalu već, ako smo dobro shvatili, o konceptu. Koncept se zove Changer (hrv. čejnđer). Iz njegove ponude, koja uključuje gastronomiju, multimediju i uličnu umjetnost, upamtili smo najvažnije: dolaze Laibach (tvrđava Barone; iako je došlo do polupanih lončića, budući da su iz Grada poslali mail s drugom lokacijom, no provjerili smo kod “faktovaca”), Josipa Lisac (tvrđava sv. Mihovila), zatim ćemo opet u Šibeniku vidjeti Chui, ABOP, Mayales, kao i neke DJ-evi. Špica festivala, odnosno koncepta događat će se od 26. do 28. srpnja, mada će se dio programa protezati i šire.
– Riječ je o inovativnoj manifestaciji koja će u našem gradu objediniti sve festivalske sadržaje, dječje, glazbene, zabavne, gastronomske, multimediju te uličnu umjetnost. Želimo da Šibenik bude prepoznatljiv i poseban i na tom ćemo tragu dugoročno razvijati ovaj projekt. Stihijski ne možemo prihvaćati sve festivale koji nam se nude, stoga smo postavili novi koncept organiziranog kulturno-turističkog zbivanja u Šibeniku koji će našem gradu donijeti novu vrijednost – rekao je gradonačelnik Željko Burić.
Dino Karađole, direktor TZ-a, kaže da je Changer stigao na pravo mjesto jer: – …Šibenik se kroz svoju povijest pokazao inovativnim gradom. Zajedno s Gradom Šibenikom, dugoročno ćemo razvijati projekt s ciljem da Changer postane jedan od vodećih festivala, a Šibenik destinacija visokokvalitetnog turizma.
– Radi se o projektu koji defnitivno nešto mijenja, ili je mijenjao ili će mijenjati – rekao je Marko Perica iz agencije Fakat, koja svoje prste ima i u varaždinskom Špancirfestu.
Pratit ćemo. Obećavaju i valjda neće otići ako se pokažu dobri. Za sada vam nudimo samo konkretne informacije: koncerti Laibacha i Josipe Lisac koštat će 150 kuna, a mogu se kupiti i u paketu po 230 kuna. Ostali najavljeni bendovi nastupat će u središtu grada besplatno.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI