Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
POLITIKA
Agrokor: Ante Ramljak za savjetnika uzeo SDP-ova Zvonimira Mršića

Agrokor:
Ante Ramljak za savjetnika uzeo SDP-ova Zvonimira Mršića

Zvonimir Mršić, iako ga ministar Goran Marić nikako nije volio, postaje savjetnik izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor , Ante Ramljaka. Možda će uskoro i Ramljak postati nevoljen...

Nije vijest da izvanredni vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u pokušaju stabiliziranja kompanije traži nove financijere ili pokušava odobrovoljiti stare, i da ozbiljnost svojih namjera dokazuje, uz ostalo, i rekomponiranjem menadžmenta. Vijest je da je u novi Ramljakov menadžment uključen i Zvonimir Mršić, SDP-ov bivši predsjednik Uprave Podravke koji je, objektivno govoreći, unatoč uspješnim poslovnim rezultatima koji iza njega stoje, isključivo zbog političke nepodobnosti smijenjen s čelne pozicije koprivničke tvrtke. Kako sad to?

Ramljak je formirao Koordinacijsku skupinu koja će mu pružati podršku u upravljanju Agrokorom, i bit će osobno na njezinom čelu, dok će njegov prvi suradnik biti Alastair Beveridge iz AlixPartnersa kojem je prepušten tim savjetnika za restrukturiranje.

Ovih dana imenovan je Vladimir Bošnjak kao povjerenikov savjetnik za poljoprivredu, Irena Weber za imovinski portfelj i non-core poslovanje, Tomislav Čizmić nastavlja voditi Mercator, dok je novi predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić s tročlanom potporom tima kojeg čine Ines Lozić , Zoran Mitreski i Ivan Šantorić zaduženi za financije, nabavu te maloprodaju i logistiku. Ima i onih koji su avancirali, kao što je slučaj s bivšim predsjendikom Konzumove Uprave Teom Vujčićem, kojemu je pod pasku stavljena kompletna maloprodaja.
Najveće iznenađenje svakako je imenovanje Zvonimira Mršića koji postaje Ramljakov savjetnik za sektor hrane u grupaciji Agrokor, što znači da će biti zadužen za tvrtke unutar koncerna koje se bave proizvodnjom i distribucijom hrane i pića, od Jamnice i Leda, preko Zvijezde, Roto Dinamica, Frikoma do Dijamanta i drugih. Otkud Mršić među odabranicima izvanrednog vladinog povjerenika? Nije li još jučer o njegovoj stručnosti i sposobnosti Plenkovićev ministar Goran Marić imao iznimno loše mišljenje, ocjenjujući ga tek kao politički oktroiranog SDP-.ovog šefa Podravke. HDZ-ova Vlada nije bila mirna dok Mršić nije smijenjen a na njegovo mjesto instaliran HDZ-ov Marin Pucar, član Uprave tvrtke u vrijeme afere Spice, bivši direktor Zvečeva koje ovih dana prolazi pravu dramu nadajući se spasu kroz predstečajnu nagodbu. Pucar je, unatoč takvom poslovnom backgroundu za Vladu i ministra Gorana Marića bio bolji za Podravku od Mršića koji je pretvorio u vrlo uspješnu kompaniju. Ramljaku Mršićeva politička preferencija nije smetala. No hoće li zbog toga nekima u Vladi zasmetati Ramljak ?


VEZANE VIJESTI