Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
FOTOMORGANA
Reklama u Ulici Donalda Trumpa (fotomontaža: frustrirani čitatelj)

Frustrirani čitatelj:
Ž.K. u Ulici Donalda Trumpa, A.B. u trci ‘za glupana’, B.B. ‘jadan od vas’…

Reklama u Ulici Donalda Trumpa (fotomontaža: frustrirani čitatelj)

Još par dana do tzv. lokalnih izbora. Kandidati maltretiraju građanstvo već tjednima, izlaze iz grmova, poštanskih sandučića… kruže gradom s megafonima, vrište iz radija, televizija… i tako dalje. Ima i mnoštvo građana kojima je dosta obećanja za maloumnike i agresivne predizborne promidžbe. Jedan od njih je i jedan naš čitatelj iz Splita koji nam je poslao tri fotomontaže, kako kaže, slučajno odabranih kandidata. Namjeravao je prirediti fotomontaže za sve kandidate, pa da bude ‘pravedno’, ali mu je, kaže, dosadilo već nakon prve dvije.

– Nije mi jasno zašto oni gotovo svi ističu slogan ‘jedan od vas’, odnosno da su jedan od nas – poručuje nam čitatelj koji je predložio da ga potpišemo sa ‘Frustrirani čitatelj‘.
Evo, i hoćemo, i to u našoj rubrici FOTOMORGANA, u kojoj svojim prilozima sa zanimljivim fotografijama ili fotomontažama možete sudjelovati i vi, poštovano čitateljstvo.
U prvoj montaži je plakat kandidata Ž. K. u splitskoj (nepostojećoj) Ulici Donalda Trumpa, smješten nedaleko od odvjetničkog ureda Ante Pavelića na adresi (isto nepostojećoj) Sir Oliverova 18 U drugoj pak kandidat za glupana A.B. smiješi se iz svjetlećeg panoa na splitskoj rivi, nedaleko od brončane makete Splita koju je prije 12 godina izradio vrsni umjetnik maketar Petar Čelan. 
S treće kandidat B.B. poručuje kako je ‘jadan od vas’.
Ili smo mi svi zajedno jadni od njih. 

Reklama u Ulici Donalda Trumpa (fotomontaža: Frustrirani čitatelj)

B.B. ‘Jadan od vas’: – fotomontaža: Frustrirani čitatelj

Izbori za glupana (fotomontaža: Frustrirani čitatelj)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI