Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
EKOLOGIJA / POLITIKA
Srečko Kmetić s predsjednikom Županijske skupštine Nediljkom Dujićem i županom Goranom Paukom (Foto: Tris/H. Pavić)

Ekološkoj udruzi ‘Krka’ Grb Šibensko-kninske županije – kninska Eko-Krka otvorila podružnicu u Šibeniku

Srečko Kmetić s predsjednikom Županijske skupštine Nediljkom Dujićem i županom Goranom Paukom (Foto: Tris/H. Pavić)

Povodom Dana Šibensko-kninske županije u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima se ove godine našla i Ekološka udruga ‘Krka’. Dodjela priznanja bila je prigoda da ova kninska udruga najavi svoje širenje iz Knina na Šibenik.

Ekološkoj udruzi ‘Krka’ iz Knina dodijeljen je Grb Šibensko-kninske županije zbog iznimnog doprinosa u zaštiti okoliša, poticanja i promocije ekološkog turizma s ciljem poboljšanja kvalitete života i održivoj razvoja na području Šibensko-kninske županije.
– To je jedno veliko priznanje za jednu malu udrugu i iznimna mi je čast biti među nagrađenima. U svom gradu smo u svojih 13 godina djelovanja napravili puno lijepih stvari i drago nam je da je to prepoznato i izvan naše mikrosredine. Ako bude sreće, napravit ćemo još mnogo toga i, nadamo se, ne samo u Kninu – rekao nam je predsjednik Eko-Krke Srečko Kmetič izražavajući svoje veliko zadovoljstvo  zbog ovog priznanja županije.
Nada da će svoje ekološke aktivnosti provoditi i izvan Knina potkrijepljena je i konkretnim koracima.
– Evo, upravo smo u Šibeniku utemeljili podružnicu Ekološke udruge ‘Krka’. Imali smo ovih godina dosta upita i poziva Šibenčana u kriznim i manje kriznim situacijama, tako da je osnivanje podružnice bila samo stvar tehničke prirode. Namjera nam je od Grada Šibenika zatražiti prostor u Narančastoj zgradi, gdje bi ustrojili naš Zeleni telefon i otvoriti Zelenu knjižnicu igračaka. Želimo ove i druge naše projekte koje uspješno provodimo u Kninu preslikati i u Šibeniku – rekao je Kmetič.

Ovogodišnji županijski lauerati (Foto: Tris/H. Pavić)

Nagrada Šibensko-kninske županije dodijeljena je maestru Dušanu Šarcu (zbog iznimnog doprinosa u očuvanju tradicijske baštine, kulturnoj i turističkoj promociji šibenskog kraja te unapređenju kulturnog života Šibensko-kninske županije), don Stipi Perkovu (zbog višegodišnjeg rada i iznimno značajnog doprinosa u kulturi i očuvanju kulturne baštine Šibenske biskupije i Šibensko-kninske županije) i Anti Radiću, predsjedniku Udruženja obrtnika Šibenika (zbog iznimnog doprinosa u promociji obrtništva i poduzetništva, te aktivnog sudjelovanju u- nizu gastro događaja kojim se promovira Šibensko-kninsku županiju u Domovini i inozemstvu). Grb Šibensko-kninske županije dodjeljen je Ligi protiv raka Šibensko-kninske županije (zbog dugogodišnjeg humanitarnog djelovanja, organiziranja niza stručnih predavanja i radionica, te aktivnog sudjelovanja u Nacionalnim programima ranog otkrivanja karcinoma),  Udruzi Lions klub ‘Luca’ (zbog petnaestogodišnjeg humanitarnog rada i niza humanitarnih projekata kojima se pomoglo potrebitim građanima ili ustanovama na području Šibensko-kninske županije), Ekološkoj udruzi ‘Krka’ iz Knina (zbog iznimnog doprinosa u zaštiti okoliša, poticanja i promocije ekološkog turizma s ciljem poboljšanja kvalitete života i održivoj razvoja na području Šibensko-kninske županije) i Muzeju grada Šibenika (zbog iznimnog doprinosa u unapređenju muzejske djelatnosti i očuvanja arheološke kulturne baštine na području Šibensko.-kninske županije).

Proslava Dana županije u HNK u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI