Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
GRAĐANI / POLITIKA
Zagreb, Savica: Građani upravo brane svoj grad od – gradonačelnika

Zagreb, Savica:
Građani upravo brane svoj grad od – gradonačelnika

Čini se kako su se u Zagrebu građani odlučili obraniti svoj grad od aktualnog gradonačelnika. U naselju Savica, u tamnošnjem parku, građani se od ranog  jutra okupljaju ne bi li spriječili radove kojima Milan Bandić želi ‘preurediti’ park, te gotovo polovicu zelenih travnatih površina zamjeniti umjetnom travom i betonom.

Građanska Inicijativa “Čuvamo naš park” upozorava kako ‘Bandićevo iznenadno preuređenje parka usred kojega nije uspio izgraditi crkvu znači betonizaciju 42 posto parka na koje se stavlja tartan i plastika te umjetna trava.’
Milan Bandić  nije odgovarao na pitanja kad je natječaj za ‘uređenje’ parka raspisan i zašto se nije konzultirao sa stanovnicima, nego je standardno lakonski odgovorio: Kažem, bit će ljepši, i to mali, onako ‘mići’ Bundek, evo, ja ga već vidim”.
Inače, gradski komunalci postavili su novu ogradu u parku na Savici pod okriljem noći s nedjelje na ponedjeljak, u svojevrsnoj gerilskoj akciji ‘protiv’ vlastitih građana, no jutros su se građani iz tog zagrebačkog naselja organizirali i stali ispred bagera i kamiona te su uspjeli spriječiti podizanje ograde do kraja, javlja N1.

Građani ispred bagera (foto: Savica za park)

– Pod okriljem noći, oko četiri ujutro djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5:30 ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica. Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka. Trenutno radovi u parku stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative. Prema neslužbenim informacijama, stiže još 500 ograda i pojačanje zaštitarima! – objavljuju iz Inicijative “Čuvamo naš park”.
Jučer su građani u tom parku poduzeli akciju u kojem su posadili stotinjak sadnica cvijeća.
Mediji izvještavaju o dolasku policije u taj park.
Građani upozoravaju na apsurdni slučaj po kojemu se najavljuje dolazak zaštitara koje gradonačelnik plaća novcem iz njihovih džepova ne bi li spriječio građane u obrani vlastitog grada – od gradonačelnika.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI