Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA
Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

SDP prozvao gradonačelnika Burića zbog ulaganja gradskog novca u vlastitu pomociju

Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika Josip Živković i predsjednik Kluba vijećnika ove stranke u prošlom sazivu Gradskog vijeća Joško Šupe na današnjoj konferenciji za novinare demantirali su izjave aktualnog gradonačelnika Šibenika i kandidata HDZ-a Željka Burića o ulaganjima u visoko obrazovanje i u gospodarsku zonu Podi.

– Matematikom, ali viših razreda, više je nego razvidno da je u posljednje četiri godine u visoko obrazovanje uloženo devet puta (13.721.890 kn) manje nego po matematici majstora iluzije. Pa čak i ako tom iznosu pridodamo 100 milijuna kuna nismo došli do više od 120 milijuna kuna (čak niti zaokruživanjem), o kojima govori gradonačelnik – rekao je Šupe.

U mandatu aktualnog gradonačelnika, kažu SDP-ovci, najviše rastu laganja u promidžbu, odnosno samopromociju gradonačelnika Burića.
– Žalosno je i istinito, da ste u vlastitu promidžbu i informiranje uložili 50 posto više nego u komunalno opremanje zone Podi, za plaće zaposlenih u Tefu i Podima izdvojil iste četiri puta više nego u komunalno opremanje zone Podi, da je u razdoblju prije Vašeg u komunalno opremanje zone Podi uloženo 12 puta više nego u Vašem mandatu, da je u razdoblju prije Vašeg u INavis uloženo dva puta više, da ste za vlastitu promidžbu i informiranje uložili šest puta više nego u prethodnom mandatu – poručio je Živjković Buriću.

Šibeniče samo naprid – ali ne sa ovom vlasti i ovim gradonačelnikom, poručujuju SDP-ovci, čije su konstante: laži, minusi kako u proračunu, tako i u ovoj samo njemu znanoj matematici, i u ulaganju u kompletnu infrastrukturu, sve veće ulaganje u samopromociju, što dapače i nije sporno, samo da se ne radi javnim novcem te kontinuirana opetovana obećanja u omiljenom mu vremenu futuru.

Josip Živković i i Joško Šupe na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI