Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / POLITIKA
Stipe Petrina i njegova jaja u boji (Foto: Tris/H. Pavić)

Objavio natječaj za najbolji politički slogan i otkrio svijetu da mu kokoši nesu obojana jaja

Stipe Petrina i njegova jaja u boji (Foto: Tris/H. Pavić)

Nezavisni Stipe Petrina na lokalnim izborima 21. svibnja juriša na svoj peti mandat na čelu Općine Primošten. Kao i uvijek, i u kampanji želi biti originalan i poseban. Njegova nezavisna lista raspisala je natječaj za osmišljavanje slogana kojim ide pred birače u Primoštenu, ali i u Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

Već je i sam način na koji želi doći do slogana vrlo neobičan – Petrina je objavio natječaj u kojem za najbolju ideju nudi novčanu nagradu, ali i maslinovo ulje, vino i jaja iz vlastitog uzgoja.
Evo neobičnog natječaja:
Jedini uvjet je da si kreativan/kreativna (NIŠTA PRIKO VEZE).
Osmisli slogan i logo kampanje koja će 21. svibnja promijeniti politiku Šibensko-kninske županije. Najbolje riješenje biti će nagrađeno novčanom nagradom od 500 kuna, 20 zelenih jaja iz ekološkog uzgoja kokoša Hrvatica (nisu ručno bojana) te 2 litre extra netaknutog djevičanskog ulja i litru primoštenskog Babića (jedva sam se odreka).
Natječaj počinje UPRAVO SAD i traje sve do ponedjeljka u ponoć!
Logo i slogan moraju imati veze za nadolazećim izborima u kojem Stipe Petrina i njegova ekipa idu u pohod na županiju. Svoja rješenja šaljite na adresu:
kampanja@stipepetrina.com s naznakom KREATIVNI NATJEČAJ.
Samo nebo ti je granica! Sretno! – napisao je Petrina na službenim internetskim stranicama svoje nezavisne liste (POVEZNICA) i podijelio preko društvenih mreža.

Jaja u boji (Foto: tris/H. Pavić)

– Političari su svi isti, osim nekih, a u posljednjih 27 godina od kada se u Hrvatskoj organiziraju izbori i odvijaju predizborne kampanje, potrošili su i obesmislili sve dobre parole. A i Nezavisna lista Stipe Petrine ne želi ponavljati za drugima. Ne treba mi slogan za Primošten. Tu me svi znaju i podržavaju. Kod kuće pobjeđujem sto posto, ali htjeli bi ovaj primoštenski model uspješnog upravljanja lokalnom samoupravom pokloniti i drugima, preslikati ga u Gradu Šibeniku i Šibensko-kninske županije, tako da i ostale sredine krenu putem uspjeha i blagostanja – rekao nam je Petrina.
No, u cijeloj priči oko slogana najintrigantnija je nagrada, obojana jaja koja nesu Petrinine kokoši.
– To su jaja iz mog vlastitog uzgoja. Imam tu 108 ili 109 koka nesilica, bolje će znati ptice grabljivice koliko ih je danas. Neke od njih su posebne, koke Hrvatice koje nesu zelena i plava jaja. Osim što su posve prirodna, ekološka i bez kolesterola, u ovo uskrsno vrijeme posebno je zanimljivo što su prirodno obojana – kaže Petrina.
Nisu sve njegove koke Hrvatice. Kokošinjac mu je, kaže, multietnički, tako da svaki dan dobije samo 20-ak obojanih jaja koja su osobito cijenjena. Tvrdi da ih ne prodaje, ali zna da se cijena ovakvog jednog jaja kreće oko pet kuna, sve do jednog eura.
– Jedu istu hranu kao i sve druge kokoši i ne znam zašto nesu plava i zelena jaja. No, to mi i nije pretjerano važno. Važno je da su prirodna, zdrava i da mi donesu pobjednički slogan – kaže Petrina. Ove kokoši nesu obojana jaja cijelu godinu, a ne samo oko Uskrsa.

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI