Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / MORE
Brod Danče - foto MMPI

Lučka kapetanija naletjela na gumenjak:
Dvoje mrtvih i petero nestalih

Brod Danče - foto MMPI

Dvije osobe smrtno su stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa više članova posade – javili su noćas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Brod Lučke kapetanije naletio je na gumenjak na kojem je bilo devet osoba. U nastavku je priopćenje:

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko – potražnu akciju za pet osoba koje su nestale nakon teške pomorske nesreće u Dubrovačkom akvatoriju gdje se brod Lučke kapetanije Dubrovnik sudario sa gumenjakom.
Prema dostupnim informacijama, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik, „Danče“ u utorak, 25. travnja u 21.20 sati u Koločepskom kanalu sudario se sa gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj su se nalazili ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.
Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.
Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim ozljedama dok su dvije pronađene osobe nažalost mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik sa liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.
Ministarstvo će tijekom dana izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko – potražne akcije.

Brod Danče – foto MMPI

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI