Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Iris Ukić Kotarac/Foto:Tris/J.Krnić

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika NL Stipe Petrina

Iris Ukić Kotarac/Foto:Tris/J.Krnić

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je za gradonačelnicu Šibenika Nezavisne liste Stipe Petrina, Šibenskog građanskog foruma, Udruge mladih “Za Šibenik’” i Glazbene udruge mladih “NULA Pozitivna”. Kandidati za njene zamjenike su Branko Kronja i Tomislav Travčić.

Iris Ukić Kotarac je četiri godine vijećnica u Gradskom vijeću Šibenika, a osam godina vijećnica u Županijske skupštini, a kandidati za njene zamjenike također su bili županijski vijećnici.
Stipe Petrina je predstavljajući kandidate na konferenciji za novinare kazao kako je Iris Ukić Kotarac  jedna od najagilnijih gradskih vijećnica i jedini član gradskog vijeća koji vrijedi.
Kotarac je istaknula kako su, u odnosu na ostale kandidate, oni zaista politička opcija koja djeluje punih 16 godina i koja iza sebe ima rezultate što se vidi na primjeru Općine Primošten.
– Za razliku od drugih stranaka, koje su javljaju bilo kao oporbene ili koje su nekad participirale u vlasti, mi sigurno nikad nećemo raditi nikakve štetne poteze za grad Šibenik i njegove građane. Sve političke opcije koje su vodile Šibenik, a tu prije svega mislim na HDZ,  radile su u korist pojedinaca i pojedinih struktura. Ukoliko osvojimo vlast mi nećemo ponoviti greške koje su dosad radile i lijeva i desna koalicija i njihove satelitske stranke, kazala je Kotarac te dodala kako nakon 9 godina rada u lokalnoj samoupravi dobro zna kako jedinice lokalne samouprave trebaju učinkovito fukcionirati.
– Tu prije svega mislim na rad službenika, na transparentnost rada gradske uprave i kontrolu svih gradskih poduzeća. Stoga s obzirom na rezultate koje imamo i na način rada koji smo pokazali kroz predstavnička tijela županije i grada pozivamo građane da nas podrže pa da pokažemo kako zaista grad Šibenik može biti grad po mjeri svakog čovjeka, a ne samo onih koji imaju plave ili crvene stranačke iskaznice. Aktualnoj gradskoj vlasti poručujem: Nit ste vi bogovi, nit smo mi volovi! Vrijeme je da promijenimo situaciju u gradu Šibeniku i županiji, kazala je Iris Ukić Kotarac.
Branko Kronja, razloge za svoju kandidaturu našao je u činjenici kako su svi koji bili na vlasti postali dosadni.
– Dosadan je i proračun koji je uvijek razvojan i socijalan. Mi želimo proračune pretumbati i želimo više novca za mlade i više investirati u osnovne škole i sportske aktivnosti u školama. Za mlade koji upisuju strukovne škole želimo osigurati praksu tijekom školovanja te da se upisuju za deficitarna zanimanja koja će grad i županija stipendirati. Na taj način bi stvarali kadrove koji su nam nepohodni, kazao je Kronja.
Tomislav Travčić samo je kratko kazao kako se na kandidaturu odlučio jer želi pomoći u razvoju Šibenika kako bi on postao grad dostojanstvenog života i grad po mjeri svakog građanina.

Tomislav Travčić, Iris Ukić Kotarac i Branko Kronja/Foto:Tris/J.Krnić

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI