Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
POLITIKA
Neven Periša, Frane Malenica i Goran Horvatović/Foto:Tris

HNS na izbore u gradu Šibeniku ide samostalno:
Frane Malenica kandidat za gradonačelnika

Neven Periša, Frane Malenica i Goran Horvatović/Foto:Tris

Nakon 12 godina partnerstva s SDP-om, šibenski HNS na predstojeće lokalne izbore u gradu Šibeniku izlazi samostalno sa svojim kandidatom za gradonačelnika i listom za Gradsko vijeće. Frane Malenica HNS-ov je kandidat za gradonačelnika Šibenika, a kandidati za njegove zamjenike su Neven Periša i Goran Horvatović.

Iako je HNS ostao u koaliciji sa SDP-om na županijskoj razini, u gradu Šibeniku to nije bilo moguće kazao je predsjednik šibenskog HNS-a Frane Malenica:
– U posljednja tri izborna ciklusa, od 2005. godine, HNS je u Šibeniku izlazio na izbore u koalicijama sa SDP-om i tako smo i prije nekoliko mjeseci započeli razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Međutim u samom finišu pregovora vrh gradske organizacije SDP-a donio je odluku da na lokalne izbore za zamjenika gradonačelnika kandidira Antona Dobru, aktivnog člana HDZ-a, što je za nas u HNS-u bilo neprihvatljivo.

Frane Malenica/Foto:Tris

Malenica je dodao kako nisu htjeli prihvatiti “dva sigurna mjesta na listi za gradsko vijeće” te kako prihvaćaju rizik i odgovornost samostalnog izlaska na izbore u gradu Šibeniku.
-Idemo čista obraza i sa idejom da će nam podršku dati građani koji dijele iste vrijednosti sa HNS-om, a to su dosljednost, stručnost i čist obraz. To smo do sada i dokazali obnašajući mnoge funkcije u gradu Šibeniku. Bez obzira na rezultat koji ćemo ostvariti mi ćemo ponuditi gradu Šibeniku naše ljude sa iskustvom i znanjem koje su pokazali u realizaciji projekata u proteklih deset godina.
Program HNS-a, kazao je Malenica, neće se temeljiti na niskom populizmu već na realnim projektima koji neće ugrožavati i opterećivati proračun grada, a to je u prvom redu izgradnja infrastrukture. Najavio je već spremne projekte za vodoopskrbu šibenskih otoka, u prvom redu Obonjana, Kaprija i Žirja, a koje će realizirati novcem iz EU fondova te projekt izmjene infrastrukture u starom dijelu grada.
– HNS se zalaže i da predškolske ustanove rade dvosmjenski, a u osnovnom školstvu nam je cilj da sva djeca dobiju besplatne udžbenike, istaknuo je Malenica.

Neven Periša/Foto:Tris

Neven Periša vjeruje kako će njegova kandidatura za dogradonačelnika Šibenika privući ljude koji godinama apstiniraju na izborima.
– Mi ćemo pokušati uvjeriti građane da smo mi ta opcija koja stoji iza onoga što kaže i da ćemo ispuniti sva obećanja. Ne želimo zavaravati građane da se preko noći može puno toga promijeniti. Ja vjerujem u grad Šibenik, a u narednom periodu ću napraviti sve i da grad Šibenik vjeruje u mene, istaknuo je Periša.

Goran Horvatović/Foto:Tris

Goran Horvatović govorio je o HNS-ovim gospodarskim projektima te istaknuo kako razvojem osnovne infrastrukture Šibenik može pokrenuti gospodarske, poljoprivredne i društvene aktivnosti.
-Kroz savjetodavnu i operativnu aktivnost možemo potaknuti razvoj seoskog turizma i duboko ga utkati u poljoprivredne, stočarske i društvene aktivnosti jer to je budućnost koja našem kraju treba. Unaprjeđivanjem života, kako u gradu tako i u njegovoj okolici, možemo potaknuti da se ljudi vraćaju, odnosno da ostaju na svojim ognjištima, jer nama kompletni zaseoci u zaleđu odumiru zbog raseljavanja stanovništva, kazao je Horvatović te dodao kako kandidati HNS-a nisu potkupljivi niti opterećeni moći, novcem i društvenim statusom.
– Mi vjerujemo kako smo jedina opcija svima kojima je sadašnja HDZ-ova vlast neprihvatljiva i kojima je jednako tako neprihvatljivo ono što radi gradski SDP. Mi birače nećemo izdati, poručio je Horvatović.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI