Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Bit će bure (foto DHMZ)

Gospodarstvo se ljulja, a ministri slave:
20. godina mosta koji se zatvara za jačeg ‘povjetarca’

Bit će bure (foto DHMZ)

Dok se hrvatsko gospodarstvo ljulja poput lista na vjetru, a o njegovoj sudbini odlučuju Rusi, konzultant i pjevač dance-pjesmuljaka Alvarez Treći ili tko zna tko, naši ministri imaju razloga za proslavu. Tako će sutra na Maslenici slaviti čak četiri ministra i jedan pomoćnik ministra – razveselit će se povodom 20. obljetnice izgradnje Masleničkog mosta. Veselju i radosti nema kraja: sutra će se napuniti punih 20 godina nakon što ga je 8. travnja 1997. godine ondašnji predsjednik RH dr. Franjo Tuđman pustio u promet.

To je isti onaj most koji se zatvara za promet za snažnijeg lahora ili kad zapuše nešto jači povjetarac, gorko se šale vozači zadnja dva desetljeća. Bez obzira na godišnja doba, jača bura taj most učini neupotrebljivim, pa se promet preusmjerava s autoceste, te se vozi obilazno desecima kilometara unaokolo. No koga briga, proslava je proslava.
– U subotu, 8. travnja 2017. godine obilježit će se 20 godina od puštanja u promet Masleničkog mosta, a svečanosti će nazočiti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u izaslanstvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar državne imovine Goran Marić, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske. Uz njih će, na obljetnici izgradnje Masleničkog mosta, prisustvovati i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te brigadir Dragan Oljica, izaslanik ministra obrane Republike Hrvatske i zapovjednik središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane „Rudolf Perešin“ – javljaju ponosno iz MInistarstva mora, prometa i infrastrukture.
Zanimljivo, proslava će se održati na na južnom ulazu tzv. „starog“ Masleničkog mosta, a koji je sagrađen poslije ‘novog’, na mjestu još starijeg Masleničkog mosta koji je srušen 21. studenog 1991. godine u Domovinskom ratu, te je nanovo obnovljen 2005. godine.
Možda je ministarska skupina iz sigurnosnih razloga odlučila slaviti na najstarijem mostu, jer se za sutra u to doba najavljuje nešto bure na Maslenici (vidi dolje prognozu).

Bit će bure (foto DHMZ)

.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI