Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
Kriza vlade / POLITIKA
Božo Petrov (Foto Tris H. Pavić)

Božo Petrov:
Svi Mostovi ministri danas će dati ostavke

Božo Petrov (Foto Tris H. Pavić)

Nakon informacija kako je na telefonskoj sjednici Vlade premijer Plenković, nakon trojice Mostovih ministara, danas razriješio i sve Mostove državne tajnike, te kako HDZ skuplja potpise za njegov opoziv, novinarima je u Saboru dao izjavu Božo Petrov. Najavio je kako će danas svi Mostovi ministri uključujući i Ivana Kovačića podnijeti ostavke.

– Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić i ostali Mostovi ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju vladu.
Petrov je optužio Plenkovića da se ne drži niti Ustava niti demokratskih vrijednosti niti parlamentarne demokracije.
– Mi ovim potezom sprječavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema hrvatskim građanima. Andrej Plenković je smjenjivanjem ministara srušio Vladu i rekao da ima novu saborsku većinu. Ja pozivam Plenkovića da dokaže kako to nije laž. Inače će biti kriv za političku krizu, nestabilnost u državi i za nove izbore. Most će se uvijek biti protiv kriminala koji se odvija u Agrokoru,  a koji ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić.
Na pitanje hoće li i on podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora, Petrov je odgovorio kako će u trenutku kada se, i ako, prikupe potpisi za njegov opoziv tu točku uvrstiti u dnevni red.
– Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine i pokušavao izbjeći točku s opozivom Tomislava Karmarka. Ići ćemo će po dnevnom redu, prvo što će se raspraviti je prijedlog za opoziv ministra financija i time će se pokazati tko je srušio ovu Vladu i raspravit će se afera Agrokor. Odmah nakon toga, ako dođu potpisi za moj opoziv, vrlo rado ću im udovoljit tom zahtjevu i odmah sljedeći dan će i ta točka biti na dnevnom redu Sabora. Mi ne čuvamo svoje pozicije ali ono što želimo raspraviti i pokazati je tko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji način se odvila afera u Agrokoru, kazao je Petrov.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI