Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
UKRATKO
Rodina slikovnica i film o različitim obiteljima

Rodina slikovnica i film o različitim obiteljima

Udruga Roditelji u akciji – Roda predstavila je danas javnosti svoju prvu slikovnicu i prvi animirani film “Naše obitelji” kojima promoviraju različitosti u društvu.

Slikovnica i film nastali su u okviru projekta Kaleidoskop – unapređenje prava djece iz različitih obitelji za tolerantno društvo kojega financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
– Iznimno smo ponosne na slikovnicu i animirani film jer na topao i prijateljski način promoviraju različitosti u društvu koje nas obogaćuju. Željele smo pokazati da su sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta jer je obitelj mjesto gdje pripadamo koliko god različita ona bila – izjavila je na predstavljanju voditeljica projekta Kaleidoskop, Branka Mrzić Jagatić.
Animirani film “Naše obitelji”, najavljuju iz Rode, uskoro će biti prikazan u programu Hrvatske radiotelevizije.
Ilustracije u slikovnici i animiranom filmu “Naše obitelji” kao i produkciju potpisuje tvrtka  Igubuka d.o.o. U izradi animacija također su sudjelovali Hommage, glazbu potpisuje Konrad Lovrenčić dok su Leda Lovrenčić, Laura Đurović, Patrik Đurović i Ana Kuman posudili svoje glasove dječjim likovima. Leptira Srećka utjelovljuje Dubravko Sidor, kojega publika možda najviše pamti kao naratora u animiranim filmovima o slavnom profesoru Baltazaru.
Iz Rode se nadaju kako će film i slikovnica pridonijeti  ” da se uključuje, a ne isključuje sve one obitelji koje se razlikuju od stereotipa koji nam se nameću kroz različite sadržaje”.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI