Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
SCENA / UKRATKO
Roger Waters (Foto: Ante Filipović Grčić)

Roger Waters želi srušiti ‘The Wall’ na američko-meksičkoj granici

Roger Waters (Foto: Ante Filipović Grčić)

Bivši član Pink Floyda ima novu ideju.

Roger Waters (Foto: Ante Filipović Grčić)

Alegorija Rogera Watersa na stvarni život, dvostruki album, koji je osmislio i napisao 1979. kao član Pink Floyda već godinama živi kao zasebno djelo koje izvodi pred publikom diljem svijeta. “The Wall” je obilježio ne samo glazbenu povijest, Waters ga je izveo u srpnju 1990. godine u Berlinu u čast pada berlinskog zida, osam mjeseci nakon njegova rušenja, a sad ga želi uprizoriti na granici SAD-a i Meksika kao znak protesta protiv politike sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i to u blizini lokacije gdje treba početi izgradnja.

– To je jako relevantno s gospodinom Trumpom i svim tim njegovim govorancijama o dizanju zida kako bi se stvaralo neprijateljstvo između rasa i religija. Prvo što treba napraviti jest osvijestiti ljude protiv tih desničarskih politika – izjavio je Roger Waters za AFP.

Podsjećamo da je Waters Trumpovu kandidaturu usporedio s usponom Adolfa Hitlera 1930-ih u Njemačkoj, govoreći kako je Trumpizam jednako opasan kao i fašizam. Waters je također najavio i svoj novi solo album opisavši ga kao: “dio magične vožnje, dio političke dreke i dio tjeskobe”. Ovog ljeta kreće na sjevernoameričku turneju, a također je izjavio da je otvoren za reunion Pink Floyda.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI