Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
PRAVA ZA LJUDE
Prosvjed na Trgu žrtava fašizma (Foto: FB)

Prosvjed u Zagrebu:
‘Nećemo dopustiti da nam šačica ekstremista i radikala otme ono što nam je najsvetije ‘

Prosvjed na Trgu žrtava fašizma (Foto: FB)

Prosvjed na Trgu žrtava fašizma (Foto: FB)

Uz snažno policijsko osiguranje danas je na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održan prosvjed u organizaciji Zagreb Pridea. Pod nazivom “Ljubav jest i ostaje jača od mržnje” oko tisuću Zagrepčana prosvjedovalo je zbog napada na klub Super Super, gdje je u nedjelju ujutro bačen suzavac na LGBT zabavu.

Prostor na Trgu žrtava fašizma je ograđen policijskim barikadama, dok je sam skup osiguravalo dvadesetak policajaca uz dva interventna vozila.  Nema vijesti o incidentima za vrijeme održavanja, ali je izvršna koordinatorica Zagreb Pridea Jelena Poštić rekla da su  putem društvenih mreža dobijali poruke mržnje zbog kojih će podnijeti 11 kaznenih i šest prekršajnih prijava.

Prema izjavi Ivana Novosela iz Zagreb Pridea, organizatora ovog prosvjeda, ovdje su se okupili zbog brutalnog napada na klub Super Super, ali i da kažu da je dosta širenja mržnje prema čovjeku po bilo kojoj osnovi.

– Poruka koju mi danas ovdje šaljemo je da se ne bojimo. Nećemo dopustiti da nam šačica ekstremista i radikala otme ono što nam je najsvetije u našem društvu, u našoj domovini, a to je poštivanje ljudskih prava, različitosti i inkluzivnost svih ljudi. Za to ćemo se mi svi ovdje danas okupljeni boriti i pozivamo građane da nam se pridruže i pokažu kakvu bolju Hrvatsku možemo graditi – rekao je Novosel.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI