Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
IZDVOJENO
Počinje gradnja 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu

Počinje gradnja 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu

Na slici Ivana Coc i Željko Burić/Foto:Tris/J.Krnić

Početkom travnja  u Šibeniku konačno počinje dugo najavljivani projekt izgradnje POS-ovih stanova. Na Šubićevcu će do lipnja 2018. biti izgrađeno 148 stanova, a Grad Šibenik i dalje “gura” POS na Meterizama, najavio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik je danas raspisao treći javni poziv za prijavu kandidata za kupnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje(POS). Izgradnja dviju POS-ovih zgrada na Šubićevcu počinje u travnju, dok će se pristupne ceste, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, početi graditi već sutra.
– U ovom trenutku na spisku imamo oko 250 mladih obitelji, a iskustvo iz drugog poziva nas navodi da vjerojatno ima još zainteresiranih za POS-ove stanove, kazao je Burić objašnjavajući zašto Grad raspisuje i treći javni poziv za POS-ove stanove.
Bez obzira što kreće izgradnja na Šubićevcu  nije se odustalo od POS-a na Meterizama, tvrdi Burić.
– POS Meterize u ovom trenutku ima dozvolu za 37 stanova, a izvođač radova trenutno prikuplja ponude za radove na izgradnji prometnice, a u tijeku su i pregovori sa APN-om za izgradnju još 109 POS-ovih stanova na Meterizama, kazao je Burić.
Program društveno poticane stanogradnje na Šubićevcu i Meterizama, kaže Burić, trebao bi u Šibeniku omogućiti kupnju ukupno 300 stanova po modelu POS-a:- POS nije samo jeftiniji kvadrat, to su i posebni uvjeti financiranja i mi ćemo mladim ljudima omogućiti da dođu do svog stambenog kvadrata, a da nisu robovi kredita i visokih kamata cijeli svoj život.
Detaljniji prikaz dviju POS-ovih zgrada na Šubićevcu novinarima je dala Ivana Coc, voditeljica pripreme projekata u tvrtki Zagreb-Montaža koja zajedno sa tvrtkom Kamgrad gradi stanove. Kako je kazala u dvije zgrade na Šubićevcu bit će ukupno 148 stanova površine od 40 do 80 kvadrata, a svaki svaki će stan imati i svoje parkirno ili garažno mjesto. Vrijednost investicije je oko 60 milijuna kuna. Početak gradnje bit će početkom travnja, a planirano dovršenje POS-ovih zgrada na Šubićevcu je lipanj 2018. godine.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI