Neovisni novinarski portal
22.9.2021.
KULTURA / UKRATKO
Šibenska premijera filma “Ne gledaj mi u pijat”

Šibenska premijera filma “Ne gledaj mi u pijat”

 

ne-gledaj-mi-u-pijat

Šibenska će publika u utorak, 6. prosinca, imati priliku premijerno pogledati nagrađivani film šibenske redateljice Hane Jušić “Ne gledaj mi u pijat”.

Debitantski dugometražni igrani film Hane Jušić, koji je sniman na nekoliko lokacija u Šibeniku, osvojio je publiku i žiri brojnih svjetskih filmskih festivala te se okitio prestižnim nagradama.
Film je imao svjetsku premijeru u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Varšavi, nagradom za režiju u Tokiju te nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting point na Seminciju, a na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi Mia Petričević, koja tumači glavni lik Marijanu, dobila je nagradu za najbolju glumicu.
“Ne gledaj mi u pijat” tematizira odrastanje i obiteljske odnose, a sniman  je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama te u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.
Šibenska premijera filma održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu 6.prosinca s početkom u 19 sati, a svečanosti će nazočiti redateljica Hana Jušić te dio filmske ekipe, glavne glumice Arijana Čulina i Mia Petričević te producentica Ankica Jurić Tilić.
Ulaznice za primjeru zainteresiranim gledateljima dijelit će se na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. prosinca, od 10 do 13 sati.

ne-gledaj-mi-u-pijat-1

Tags: ,

VEZANE VIJESTI