Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA
Prosvjedi u SAD-u, pali se lutka... (printscreen CNN)

‘Dump Trump’ prosvjedi širom SAD-a…

Prosvjedi u SAD-u, pali se lutka... (printscreen CNN)
Prosvjedi u SAD-u, pali se lutka... (printscreen CNN)

Prosvjedi u SAD-u, pali se lutka… (printscreen CNN)

Demonstracije protiv novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa su sve intezivnije i šire se cijelim Sjedinjenim američkim državama, javlja američka medijska korporacija CNN. Premda na većini uglednijih američkih medija, a onda svjetskih, pa onda i hrvatskih nije lako uočiti vijesti o tome da se na ulicama američkih gradova upravo događaju ozbiljni anti-Trump protesti praćeni uličnim neredima i intervencijama policije, CNN ipak javlja kako se demostracije šire ‘Od New Yorka, preko Atlante do San Diega…’.

Izvikivajući parole poput ‘Dump Trump’ i ‘Not my President’, demonstranti se ne mire s novim izborom za predsjednika, posebice nakon Trumpove twitter objave (vidi ovdje) u kojoj kaže kako su na prosvjedima angažirani ‘profesionalni demonstranti koje huškaju mediji’. Malo kasnije je ipak ‘obrnuo priču’, vidjevši da je tom objavom samo dolio ulje na vatru, pa je cinično pohvalio ‘male grupe prosvjednika’ zbog ‘strasti prema domovini’ koju su iskazali prosvjedujući, te ih je pozvao na zajedništvo.
No, u međuvremenu prosvjedi nisu prestali ni nestali, ima ih posvuda, pa čak i u Miamiju, a u Portlandu je jedan muškarac čak i ustrijeljen iz vatrenog oružja od strane policije…
Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI