Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
GRAĐANI
Danas u 16 sati: Cvijet za Cvjetni!

Danas u 16 sati:
Cvijet za Cvjetni!

cvij– Cvijet za Cvjetni, Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, moramo ponovno braniti Cvjetni trg od pomahnitalog gradonačelnika koji je ovaj put odlučio ukinuti dušu tog trga, a to je cvijeće. Dođite danas u 16 sati na Cvjetni trg, ostavite cvijet nasred trga i poručimo Bandiću, da želimo Cvjetni trg pun cvijeća, a ne terasa! – zove s Facebook stranice inicijativa za današnji cvjetni događaj na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Poziv za donošenje tratinčice, ruže, nevena, tulipana ili bilo kojeg cvijetka na Cvjetni trg je posljedica poznate odluke gradonačelnika Milana Bandića, odnosno njegovih podređenih komunalnih službi, kako cvjećari na Cvjetnom trgu više ne smiju prodavati cvijeće ispred svojih trgovina sa cvijećem, nego isključivo unutar njih.
Ukratko, ne smiju ih izlagati ispred i uokolo trgovina, kako se to činilo desetljećima do sada. Dakako, zbog izloženog raznobojnog cvijeća taj je zagrebački trg i prozvan Cvjetnim trgom, kako ga Zagrepčani zovu, bez obzira na službeni naziv (Trg Petra Preradovića).
Mnogi su novu odluku zagrebačke vlasti ocijenili suludom i drskom, te je doživjeli kao nastavak nasrtaja na zagrebačku tradiciju, kulturu i urbanističko nasljeđe, a sve radi pogodovanja ugostiteljsko-poduzetničkim interesima.
To se posebice odnosi na Tomislava Horvatinčića, a kojemo je, nakon nedavnog skandala sa novom terasom na Cvjetnom trgu, sada dopušteno postavljanje još jedne.
– Cvijet za Cvjetni. Donesi cvijet, ostavi ga nasred Cvjetnog trga i suprostavi se samovolji Milana Bandića koji želi uništiti duh Cvjetnog trga. Vratimo cvijeće na Cvjetni! – zovu organizatori.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI