Neovisni novinarski portal
28.3.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Prvo pa Kanada:
Nova Vlada RH starim stopama biznismena Oreškovića

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)
Nova Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Nova Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

U 10 sati započela je 1. sjednica nove Vlade Republike Hrvatske kojom predsjeda Andrej Plenković (HDZ) (vidi poveznicu na dnevni red).
Kako se čini, nova Vlada RH će nastaviti starim utabanim stopama prethodne raspadnute Vlade RH kojom je presjedavao kanadski farmaceutski biznismen Tihomir Orešković, barem kada se govori o interesima države Kanade.

Naime, zadnja točka zadnje sjednice Oreškovićeve tehničke Vlade RH se zvala: Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade, s jedne strane, i Europske unije i njezinih država članica, s druge strane (vidi poveznicu).
A danas, na svojoj prvoj sjednici, osim porezne reforme, za koju vladajuća skupina smatra kako će vjerojatno biti medijski atraktivnija točka dnevnog reda, kao i ona koja se nominalno bavi zaštitom interesa RH na Jadranu (Prijedlog zaključka o započinjanju konzultacija s državama članicama Europske unije i Europskom komisijom vezano za zaštitu interesa Republike Hrvatske u Jadranskom moru), pod brojem devet se sprema točka nazvana: Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Europske unije i njezinih država članica, s jedne strane, i Kanade, s druge strane (vidi materijal).
U trenucima dok se milijuni građana u Europi i drugdje bore za svoje nacionalne interese i protiv potencijalno vrlo štetnih sporazuma CETA i TTIP, naša nova Vlada RH, koja se deklarira kao domoljubna, se za iste ili slične tzv. strateške sporazume zalaže već na svojoj prvoj svojoj sjednici.
Komentar je nepotreban.
Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI