Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
KULTURA / UKRATKO
Maja Klarić

Promocija knjige ‘Vrijeme badema’ večeras u šibenskom Azimutu

Maja Klarić
Maja Klarić

Maja Klarić

Književnica, putopjesnikinja i prevoditeljica, svjetska putnica Maja Klarić započinje  turneju u sklopu koje će promovirati svoj ukupno četvrti književni naslov,  a prvi knjigu pod nazivom “Vrijeme  badema” posvećenoj hodočašću Camino de Santiago u Španjolskoj. Turneja započinje u njenom rodnom gradu, u Šibeniku već ovog petka, 7. listopada, s početkom u 20 sati. Mjesto radnje: klub Azimut.

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

– Nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu: osjećaj zajedništva, smirenosti i transformacije – kaže autorica.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI