Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
IZDVOJENO
Horvatinčić nastavlja uništavati Cvjetni (Foto: Savezbiciklista)

Još jedan štekat na Cvjetnom trgu – tko to može platiti? Samo Hoto grupa

Horvatinčić nastavlja uništavati Cvjetni (Foto: Savezbiciklista)
Horvatinčić nastavlja uništavati Cvjetni (Foto: Savezbiciklista)

Horvatinčić nastavlja uništavati Cvjetni (Foto: Sindikat biciklista)

Na Zagrebačkom Cvjetnom trgu započelo je postavljanje još jednog zatvorenog štekata kojim će Zagrepčani biti izgurani iz jednog od najatraktivnijih dijelova grada.

– Gradska vlast vodi Zagreb u smjeru koji ga sve više udaljava od njegovih građana… Na Cvjetnom trgu niču nove nadstrešnice i otimaju građanima javni prostor već ionako zakrčen terasama ugostiteljskih objekata. Iako se prije dvije godine vodila borba za oslobađanje klupe na trgu i njezino vraćanje u neometanu upotrebu, čini se da je bitka ponovno izgubljena. Sigurni smo da građani i posjetitelji Zagreba zaslužuju bolje od ovoga – napisao je jutros na Facebooku Sindikat biciklista uz fotografije još jedne nakazne intervencije u srcu grada.

Investitor Horvatinčić (Foto: Tris/H. Pavić)

Investitor Tomislav Horvatinčić (Foto: Tris/H. Pavić)

Novinarima nije bilo teško otkriti da je investitor nove ‘instalacije’ na Cvjetnom trgu, odavna zakrčenom terasama ugostiteljskih objekata Hoto Centar kontroverznog poduzetnika Tomislava Horvatinčića. Započeo je s gradnjom metalnih okvira kojim će privatizirati javni prostor između stare kamene klupe koja se nalazi uz ogradu crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg i spomenika Petru Preradoviću, te preko puta poslovnog prostora uz glavni ulaz u Centar Cvjetni.

Ne iznenađuje nezadovoljstvo koje se već danima širi društvenim mrežama. Platforma 1posto za grad za 18 sati najavljuje i poziva, ne prosvjed, nego na ‘sjedenje na klupi kod crkve, parkiranje bicikala uz stupove buduće terase, hodanje kroz buduću terasu i što god se sami sjetite u cilju ometanja radova i ukazivanja na kriminal stavljanja još jedne terase i preplavljivanja Zagreba privatnim interesom!’

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI