Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
UKRATKO
Grad Šibenik i Hrvatske ceste, uz radove na čvoru Meterize, kreću u realizaciju novih projekata

Grad Šibenik i Hrvatske ceste, uz radove na čvoru Meterize, kreću u realizaciju novih projekata

meterize-2

Radovi na čvoru Meterize/Foto:Grad Šibenik

 

 Čvor Meterize gradi se u dvije faze, a radovi će trajati 12 mjeseci. Investicija je vrijedna 13,3 milijuna kuna.

“Rekonstrukcijom čvora Meterize riješit će se dugogodišnja problematična prometna točka na samom ulazu u Šibenik. Nakon završetka opsežnih radova na Meterizama, Šibenčani će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa.“, naglasio je prilikom današnjeg obilaska radova na izgradnji prometnog raskrižja na Meterizama gradonačelnik dr. Željko Burić.
Investiciju vrijednu 13,3 milijuna kuna bez PDV-a financiraju Hrvatske ceste, a radovi će trajati 12 mjeseci. Radove na rekonstrukciji čvora Meterize, koje izvodi tvrtka Sarađen d.o.o. s gradonačelnikom Željkom Burićem, obišli su i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima.
Voditelj projekta izgradnje čvora Meterize, Nenad Goleš kazao je kako je izgradnja predviđena u dvije glavne faze, a za vrijeme radova promet će se odvijati uz privremenu regulaciju.
Uoči obilaska radova, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je prezentacija Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području grada Šibenika. Naručitelj prometne studije su Hrvatske ceste, a izradio ju je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Studija obuhvaća rješenje svih problematičnih prometnih točaka na području grada Šibenika te uključuje trenutne radove na čvoru Meterize, izgradnju čvora Rokići, rješenje zapadnog ulaza u grad, odnosno čvor Njivice, prometno rješenje u ulici Velimira Škorpika, obilaznicu Brodarice i Ražina, odnosno istočnog ulaza u grad, te spoj industrijske zone Podi na autocestu A1.
„S predstavnicima Grada Šibenika danas smo imali sastanak vezano za daljnji razvoj cestovne infrastrukture na području Šibenika, a vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju sljedećih projekata koje zajedno odrede Grad Šibenik i Hrvatske ceste“, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, dodavši kako je prometna studija zapravo podloga za izradu prioriteta koji će biti definirani u dogovoru s Gradom.
Govoreći o prometnoj studiji Hrvatskih cesta, gradonačelnik Željko Burić naglasio je kako Šibenik postaje sve atraktivnija turistička destinacija, samo ovog ljeta u gradu je ostvareno više od 1,4 milijuna noćenja, zbog čega se prometni tokovi moraju pažljivo planirati.
meterize-1
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI